Држава помаже свим пољопривредницима

Аутор: draganadpetrovic
306 посета

На предлог удружења житара министар пољопривреде Бранислав Недимовић одобрио је да извозне квоте за пшеницу уместо месечних буду тромесечне, а држава предузима потребне мере да помогне свим пољопривредним произвођачима – како ратарима, тако и воћарима и сточарима.

Држава помаже свим пољопривредницима, изјавио је за Танјуг саветник министра Горан Ђаковић и као пример навео да је сточарима у последњем кварталу подигнута премија за пет динара.

„Колико размишљамо о њима доказ је и то да смо им за први квартал подигли износ премија за њихове производе и исплатили око три милијарде динара субвенција“, указао је Ђаковић.

Истакао је да је то знак да држава не помаже само ратарима, који су већ добили двоструко већу субвенцију по хектару након што су поскупела ђубрива.

„Ми смо као Министарство пољопривреде ту и да бринемо о другима попут сточара, воћара или малинара којима се сада примиче берба и надамо се да ће бити задовољни овом ценом од око 600 динара“, казао је Ђаковић.

Ђаковић је нагласио да је министар Недимовић константно у контакту са пољопривредницима, који треба да се унапреде и организују за посао којим желе да се баве, укључујући и радну снагу.

Говорећи о билансима пшенице чија жетва предстоји, Ђаковић је навео да је пшеница засејана на 632.000 хектара, што је 32.000 више него лане, када су приноси били око 3,5 милиона тона.

„Ове године се очекује пет тона по хектару или 3,2 милиона тона, а најважнија порука је да ћемо имати довољно хране, пре свега брашна“, рекао је Ђаковић.

Извор: http://www.minpolj.gov.rs/drzava-pomaze-svim-poljoprivrednicima/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар