Вучић најавио колико ће ове године бити субвенције за млеко као и по крави

Аутор: Gdjakovic
321 посета

БЕОГРАД – Председник Александар Вучић најавио је вечерас да ће држава повећати премије за млеко са 10 на 15 динара, као и да ће бити уложено најмање још 50 милиона евра у повећање сточног фонда, како бисмо имали довољно млека. „Али томе се обично радују велики млекари, а не домаћини, зато што ће они поново да увозе и мисле да ће себи да узму то за зараду. Не, видећемо како да заштитимо домаћу производњу, али да не говорим јавно, пошто има више опција. Такође, повећаћемо субвенције по крави, са 25.000 на 30.000 динара“, рекао је Вучић гостујући на Првој.

Вучић је казао да ће држава радити и на већем увозу јуница. „То нам је важно и за БДП, могуће је да се увезе годишње можда 5.000 до 10.000 јуница и то да платимо по 1.000 евра, али да још неко учествује пошто цена није толика. И све укупно ове мере нас коштају најмање 50 милиона евра само да би повећали сточни фонд и да бисмо обезбедили млеко“, навео је Вучић.

Каже да ће производња хране бити кључна тема у годинама пред нама и да ће бити великих несташица хране.

Вучић је истакао да је Србија обезбедила довољно соли, шећера, засејала површине у јесењој сетви за 8,9 одсто веће него прошле године. Домаћински приступ увек доноси резултате, додао је Вучић.

Председник је додао да је у Србији хлеб убедљиво најјефтинији у региону, а да после иде Хрватска, где кошта 66 евроценти. Ми смо озбиљна држава и грађани не треба да праве залихе хране, јер ћемо увек да имамо свега, поручио је Вучић и додао да једино ту ситуацију могу да поремете евентуални геополтички проблеми и односи у региону који могу да се пресликају на нас.

(Тањуг)

Фото: Print screen TV PRVA

Srodni tekstovi

2 коментари

Plisken 11. фебруар 2023. - 18:31

Zar to nije čaletov posao ?

Одговори
Dragan 12. фебруар 2023. - 06:33

Субвенције за свако грло а ограничити само горњу границу броја грла и не правити разлику у броју по развијености дајте шансу да неко купи и прву краву а не да мора имати најмање три или пет или десет за све овце свиње козе

Одговори

Оставите коментар