Велика очекивања од Сајма пољопривреде у Новом Саду

Аутор: draganadpetrovic
422 посета

Очекујемо велику посећеност овогодишњег Међународног сајма пољопривреде у Новом Саду, јер је 15 земаља пријавило учешће, а доћи ће и министри из неколико држава, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Он је поводом 88. Међународног пољопривредног сајма, 53. Међународног сајма лова и риболова и Сајма екологије, који ће на Новосадском сајму бити одржани од 18. до 24. септембра рекао да се манифестација одржава у специфичним условима због пандемије.
„Настојаћемо да се његово одржавање одвија под мерама заштите људи, јер су нам живот и здравље људи најважније, али исто тако и привреда мора да живи и сајам да се одржи“, рекао је Недимовић.

Илустрација: Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде

Подсетио је да је прошле године из истих разлога новосадски пољопривредни сајам одржан виртуелно.
„Ове године очекујем велику посећеност и поред ограничења. Чешка нам је домаћин са којом имамо савршене односе како у пољопривреди тако и између две државе. Очекујем учешће 15 земаља, неколико министара пољопривреде из окружења ће доћи. Министри из Пољске, Чешке, имамо најаве да ће доћи министар пољоривреде Израела, Белорусије и Италије. Ове године је очигледно пољопривреда у фокусу, као што је и храна у фокусу“, рекао је Недимовић.

Извор: https://www.b92.net/lokal/novi-sad/ekonomija-prijavilo-se-15-zemalja-ocekuje-se-velika-posecenost-u-novom-sadu-1920238

Srodni tekstovi

Оставите коментар