BASF у Србији лансирао бесплатну, едукативну апликацију за извођење хемијских експеримената у кућним условима

Аутор: draganadpetrovic
221 посета

Водећа светска хемијска компанија BASF покреће Lab-Free Chemistry платформу – бесплатну веб-апликацију уз помоћ које ће ученици основних и средњих школа из Србије моћи да на безбедан и забаван начин изводе хемијске експерименте у кућним условима. Lab-Free Chemistry је гејмификована платформа која се састоји од низа опширних и интерактивних научних модула.

Експерименти су безбедни, једноставни за праћење и извођење, модерног дизајна прилагођеног младима и уз брзе транзиције направљени тако да стимулишу памћење.Циљ интуитивног интерфејса апликације на којој се налазе експерименти је да пренесе реалистичну атмосферу извођења експеримената у лабораторији. Након успешно завршеног курса,ученици ће имати прилику да добију BASF Lab-Free Chemistry сертификат. Додатно, ова едукативна платформа је оптимизована и за десктоп и за мобилне уређаје, а може им се приступити преко labfreechemistry.com веб-сајта.
„Верујемо да је ова апликација сјајан начин да промовишемо STEM концепт едукације – науку, технологију, инжењерство и математику, а да их у исто време учинимо пријемчивим за ученике. Можда најбитније, промовишемо идеју да би едукација и знање требало да буду доступни свима. Управо из тог разлога је платформа Lab-Free Chemistry доступна без приступа лабораторији, али и без новчане надокнаде”, изјавио је Симон Франко, директор компаније BASF за Србију, Хрватску и Словенију.

Овај пројекат је део научног програма BASF Chemgeneration који већ годинама едукује ученике основних и средњих школа уз помоћ тематских, интерактивних STEM презентација и експеримената који се ослањају на концепте одрживости и циркуларне економије.
Као и претходних година, програм се реализује у Аустрији, Бугарској, Чешкој Републици,Хрватској, Грчкој, Мађарској, Румунији, Србији, Словачкој и Словенији, а сам садржај је доступан на 11 језика – свим локалним језицима уз додатак енглеског.Овај препознатљиви интерактивни начин учења, компанија BASF промовише од 2011. године,а практично се одржавао на многобројним научним институцијама, попут института и универзитета. Услед последица пандемије Kовид-19, програм је пребачен у дигитални формат.

„Изузетно нам је драго због начина на који је програм Lab-Free Chemistry креиран ове године – концептуално, садржајно и естетски. Предвиђамо да ће привући доста ученика, с обзиром на то да смо посебан акценат ставили на разумљивост. Овим програмом, суштински
сумирамо све што је Chemgeneration пројекат донео у последњих 10 година”, изјавио је Симон Франко, директор компаније BASF за Србију, Хрватску и Словенију.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар