7 намирница за бољи секс

Аутор: draganadpetrovic
612 посета

Кроз људску историју увек се трагало за афродизијацима који утичу на сексуалну моћ. Проучавајући храну коју једемо, научници су дошли до закључка да заиста постоје одређене намирнице које утичу на потенцију код мушкараца и сексуалну жељу код жена. Научници су издвојили седам намирница које, како тврде, заиста могу утицати на бољи секс и ’ватру’ међу чаршавима.

Авокадо
Астеци су користили авокадо као афродизијак, јер по облику подсећа на тестисе. Научни разлози су нешто другачији, али подржавају ову теорију. Наиме, авокадо је богат незасићеним мастима које су добре за срце и крвне судове. А када срце у стању узбуђења брже и јаче пумпа крв, то утиче на бољу прокрвљеност репродуктивних органа. Осим тога, доказано је да људи који имају проблема са болестима срца двоструко чешће пате од еректилне дисфункције. Зато драги мушкарци једите авокадо.

Илустрација: Авокадо су астеци користили као афродизијак/ Фото: Pixabay

Бадем
Бадем је већ годинама на врху листе афродизијака, јер повећа страст, делују као сексуални стимуланс, и помаже код плодности. Као и шпаргле, бадеми су богати хранљивим материјама и минералима који су значаја за сексуално здравље и репродукцију. То су пре свега цинк, селен и витамин Е. Цинк увећава либидо и сексуалну жељу, тврде научници, иако ни сами не разумеју механизме по којима бадем утиче на сексуалност, али је утврђено да делује.

Јагоде
Јагода је црвене боје, а многе студије су показале да мушкарци сматрају да је жена обучена у црвено изузетно сексуално привлачна, Међутим, није у питању само боја. Јагоде су богат извор фолне киселине и Б витамина који помаже у здрављу жена, али и утичу на висок број сперматозоида код мушкараца. Како и црна чоколада важи за афродизијак најбоље је комбиновати ове две намирнице. Осим тога није случајно што се чоколада најчешће поклања за дан Дан заљубљених, па већ вечерас можете испробати комбинацију јагода и чоколаде. Наравно, под условом да нисте алергични на јагоде. У том случају боље је да их избегавате у широком луку.

Илустрација: Бадеми делују као сексуални стимуланс/ Фото: Pixabay

Плодови мора
Иако имају љигаву текстуру, остриге су најпознатији афродизијак, јер су богате цинком који проверено утиче на појачање либида. Међутим, и друге врсте морских плодова такође могу да делују као афродизијак. Масна риба попут дивљег лососа и харинге садрже омега-3, које су од суштинског значаја за здраво срце. А здраво срце, то смо већ научили, значи бољи секс.

Рукола
Рукола је дуго била тема истраживања научника који су утврдили да су микроелементи и антиоксиданси којима је богат овај зелениш од суштинског значаја за наше сексуално здравље. Конзумирањем руколе која је богата антиоксидансима лакше се апсорбују разни загађивачи из спољне околине, које хтели ми то или не, уносимо у организам, што сматрају научници, негативно утиче на наш либидо.

Смокве
Због свог облика смокве су вековима сматране за афродизијак. Наука је доказала да су смокве богате растворљивим и нерастворљивим влакнима, што је важно за здравље срца. Као храна богата влакнима смокве помажу код пражњења црева, па је лакше постићи секси доњи стомак.

Илустрације: И смокве су на листи афродизијака/ Фото: Pixabay

Цитруси
Цитрус спадају у породицу тропског воћа које је богато антиоксидансима, витамином Ц и фолном киселином који су неопходни за репродуктивно здравље мушкараца. Зато научници препоручују да уживате салати која укључује цитруса, као што су розе грејпфрут или мандарина, или једноставно користите прелив направљен од лимуна.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар