Најбољи пица мајстор на свету није Италијан него Србин

Аутор: draganadpetrovic
332 посета

Познато је да је пица „лична карта“ Италије. Али, мање је познато да је најбољи пица-мајстор на свету Србин, Београђанин. Рецепт за пицу не постоји, искуство је кључ, поручује Горан Абрамовић.Горан Абрамовић освојио је прво место на светском такмичењу у прављењу традиционалне наполитанске пице.
не постоји, искуство је кључ, поручује Горан Абрамовић.

Горан Абрамовић освојио је прво место на светском такмичењу у прављењу традиционалне наполитанске пице.
„Прошле године сам постао светски шампион у Напуљу за традиционалну пицу Наполитану, правио сам пицу Маргариту. У новембру је традиционално у Порту одржана свечаност за светске шампионе, где сам био позван и где сам победио”, рекао је Горан Абрамовић.

Илустрација: Србин најбољи мајстор за италијански специјалитет

Додаје да су међу такмичарима у питању нијансе, као и да је важно да се тог дана поклопе коцкице, да буде ваш дан и све како треба и да резултатима покажете да ли сте најбољи или нисте.
„Рецепт за пицу не постоји, искуство је кључ. Време за које радите пицу је кључ вашег успеха. Прва и велика ствар за добру пицу је тесто, највећа тајна је осећај за тесто. Затим, намирнице које користите треба да буду квалитетне, битна ствар је пица-пећ и наравно пица-мајстор који прави производ назван пица“, истакао је Абрамовић.

Извор: https://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/501/zanimljivosti/5075750/pica-goran-abramovic-najbolji-pica-majstor.html

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар