Настављена хапшења због крађе у робним резервама

Аутор: draganadpetrovic
351 посета

БЕОГРАД, 15. априла (Тањуг) – Ухапшене су три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба поверења у обављању привредне делатности и на тај начин оштетиле Републичку дирекцију за робне резерве за више од 300 милиона динара, саопштио је данас МУП.
„Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за сузбијање криминала и полицијских управа у Шапцу и Сремској Митровицу, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, у предмету контроле складиштара који лагерују робу Републичких робних резерви, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба поверења у обављању привредне делатности и на тај начин оштетиле Републичку дирекцију за робне резерве за око 304.465.000 динара“, наведено је у саопштењу.
Ухапшени су А. Б. (54), одговорно лице једне самосталне занатске радње из околине Шапца, С. Ђ. (50), одговорно лице у ПД Млин Ђорђић из околине Богатићаи Ж. Ш. (60), одговорно лице млина Шкрбић из околине Сремске Митровице, навео је МУП.
А. Б. је, како се сумња, током ове године, отуђио меркантилну пшеницу и брашно, у власништву Републичке дирекције за робне резерве, који су му били поверени на складиштење и чување и на тај начин оштетио Републичку дирекцију за робне резерве за 80.150.992 динара, док је исти износ присвојио за себе.
С. Ђ. и Ж. Ш. терете се да су, у истом периоду, на сличан начин, оштетили Републичку дирекцију за робне резерве за 184.416.058, односно за 39.898.590 динара.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Извор: ТАЊУГ

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар