За сада без фискалних рачуна на пијацама

Аутор: draganadpetrovic
272 посета

Продавци на пијацама неће морати да имају фискалне касе од 1. маја, када иначе почиње да се примењује нови Закон о е-фискализацији, изјавио је председник Удружења пијачних продаваца Срђан Праштало.

Он је за Тањуг рекао да је то договорено на састанку представника пијачних продаваца са председником Александром Вучићем и министром финансија Синишом Малим.

– Договорили смо се да се касе за нас сада не уводе, а да се у наредном периоду ради на решавању осталих техничких питања – рекао је Праштало.

Он је прецизирао да то значи да ће се тражити начини како да држава има бољи порески захват од пијачне продаје и бољу контролу порекла робе, а да држава помогне овој делатности, пре свега кроз боље услове за рад.

Пијачни продавци су, пре две недеље, већ имали један састанак са председником Вучићем, пошто су незадовољни увођењем фискалних каса, у пар наврата протестовали у Београду.

Подсећамо, ова мера односила се искључиво на препродавце, док пољопривредни произвођачи који продају своје произвиоде на пијачним тезгама били су ослобођени обавезе да набаве е-касе.

Извор: https://www.agrotv.net/za-sada-bez-fiskalnih-kasa-za-pijacne-prodavce/

Srodni tekstovi

Оставите коментар