Дочек за министарку, цвеће, заставе, аплауз… а потом разговори

Аутор: Gdjakovic
398 посета

СЕФКЕРИН, 13. март 2023 – Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић и покрајински секретар за пољопривреду Владимир Галић посетили су Општину Опово где су заједно са председником општине Милошем Марковим и његовим сарадницима из локалне самоуправе посетили пољопривредно газдинство породице Петров у Сефкерину.

Окупљени мештани Сефкерина су срдачно дочекали госте из Београда и Новог Сада, а чланови породице Петров су министарки и покрајинском секретару представили своје домаћинство, механизацију и производњу.

Српски домаћини се нису надали оваквом проблему! Да ли нам Индија може помоћи?

Минситарка Танасковић је рекла да је задовољна посетом, похвалила домаћинство Петров као пример где се цела породица бави пољопривредом и истакла да ће ове године субвенције у сточарству бити изузетно велике, што је циљ Републичке владе како би се унапредила ова грана пољопривреде.


Министарка пољопривреде у посети газдинству Петров: Фото/Глас Опова

С друге стране, покрајински секретар за пољопривреду Владимир Галић је подсетио да је Покрајинска влада од 8. марта почела са расписивањем конкурса из области пољопривреде, као што су пчеларство, пољопривредне школе и факултети, за младе у руралним срединама и пластенике, а следе конкурси за сточарство, односно значајну субвенцију куповине млечних говеда и назимица, као и конкурс за атарске путеве.

Објављен је нови правилник за приплодна грла

Председник општине Опово Милош Марков истиче значај посете министарке и покрајинског секретара као велики мотив и поруке да виши нивои власти брину о сваком грађанину, а у овом случају о пољопривредницима. Марков очекује да ће оваквом сарадњом доћи до унапређења пољопривреде и да је локална самоуправа медијатор који посредно пружа подршку пољопривредницима у аплицирању на конкурсима, а сама локална самоуправа учествује на конкурсима реконструкције атарских путева и водоводне мреже.

 

Силоси у задругама пуни, чекају се купци

Данашњи домаћин Јован Петров је рекао да му је драго што је једам министарка пољопривреде први пут у Сефкерину и то је прилика да сазнају што више актуелних новости, изнесу своје проблеме за које се нада да ће се убрзо и решавати.

Након обиласка газдинства, министарка је одржала састанак са сефкеринским пољопривредницима на којем се разговаралао о актуелној ситуацији у пољопривреди, меранма Владе, субвенцијама, конкурсима али и проблемима које муче пољопривреднике.

Извор и фото: https://www.glasopova.rs/?p=53207

Srodni tekstovi

Оставите коментар