Да ли сте за беле јагоде?

Аутор: Gdjakovic
199 посета

Florida Pearl је нова сорта беле јагоде која је створена на Универзитету у Флориди и кажу већ сада да је добро прихваћена и на тржишту, а у Европи је управо представљена на сајму FRUIT LOGISTC-a. Како кажу амерички произвођачи, бисер Флориде морате пробати да бисте се уверили у квалитет и укус.

У лепом паковању привлаче пажњу купаца

То је наша прва бела јагода, а у суштини је природна верзија, али са обрнутим бојама уместо да је семе светле боје а месо црвене, код ове сотрте месо је бело, а семенке су црвене. Укрстили смо сорте белих јагода из Јапана са сортама јагоде које имају величину и квалитет неопходан да се створи производ који је прави за америчко и европско тржиште.

 

Систем гајења је исти као и код осталих сорти јагоде

 

Florida Pearl под број један има јединствени изглед, има чисту белу унутрашњост односно месо и белу основну боју споља са розе примесом. Такође, има јединствени сладак укус са мало киселине који подсећа на црвену јагоду, али са другачијим завршетком, само морате да је пробате и уверите се у то. Оно што може бити отежавајуће јесте број берби. Треба да се бере чешће од црвене јагоде, дакле сваки дан, и потребно је стећи искуство у препознавању зрелих плодова.

Добро подноси гајење како на отвореном тако и у затвореном простору.  Ова сорта се већ налази у огледним засадима у Шпанији.

http://www.gerovit.com/rs/

Успех у рпозводњи јагоде не може се замислити без система наводњавања кап по кап који омогућава ефикасно заливање, снабдевајући 
круцијални део биљке - корен водом. На овај начин је спречен губитак воде јер се она 
не задржава на лишћу и околној земљи што 
значајно снижава испаравање.
Систем кап по кап доставља воду у близини 
корена биљке док земља између биљака остаје 
сува. Ово је врло важно јер ако је земља 
сува семе корова не може да клија. Када се наводњавање вршти традиционалним системима измедју биљака је влага и семена коровских биљака клијају.
Какав је укус ове јагоде?

Кенет Паркер,  извршни директор удружења узгајивача јагода, каже да је ово веома јединствена јер има јединствен профил укуса који потрошачи добро препознају. 
У Америци долази на бербу већ почетком априла и показала се као веома транспортабилна и атрактивна сорта.

Која је разлика између црвене и беле јагоде?

Сорте црвене и беле јагоде се разликују у неколико карактеристика, укључујући укус, текстуру, величину и вриеме сазриевања. Црвене јагоде су познате по свом слатком и киселом укусу, а њихова текстура је мека и сочна. Већина црвених сорти јагода је средњих до крупних величина и сазревају раније у сезони јагода.

С друге стране, беле јагоде имају тенденцију да буду мање слатке и више киселе у односу на црвене сорте. Њихова текстура је чвршћа и не толико мека, што их чини мање склоном пропадању. Беле сорте јагода су такође веће у величини и сазријевају касније у сезони. Боље подносе транспорт. Наравно о укусима не треба расправљати па ко воли нек изволи!

Srodni tekstovi

Оставите коментар