Сајам у Дизелдорфу по први пут ће представити безалкохолна вина

Аутор: draganadpetrovic
279 посета

Вина без алкохола, као и она са ниским садржајем алкохола, по први пут ће добити истакнуто место на сајму ProWein у Дизелдорфу, једном од највећих винских сајмова на планети. Ова вина биће представљена од 19-21. марта, у оквиру сајамске целине по имену „World of Zero“.

Михаел Деген, извршни директор дизелдорфског сајма, рекао је за Drinks Business да ће у хали 1 посетиоци имати прилику да се упознају са овим важним растућим трендом:

– Са целином „World of Zero“ ми хватамо прикључак са трендом безалкохолних вина. До сада су ови производи били расути по штандовима произвођача, увозника и извозника широм сајамског простора, а сада ће они бити окупљени на једном месту које ће омогућити пун фокус – рекао је Деген, додавши да ће на овај начин посетиоци из света угоститељства и продаје моћи да ефикасно прикупе информације о овом сегменту вина.

​- Целина „World of Zero“ биће заокружена дегустационом зоном у центру поставке, а све ово биће заокружено предавањима и панел дискусијама – рекао је.

Илустрација: Још увек се не зна да ли је безалкохолно вино пролазна мода или ће заживети међу винарима

Како наводи World of Zero, сајам ProWein има репутацију дешавања које брзо и агилно прати промене у свету вина, а World of Zero је нова потврда такве оријентације. Деген је рекао да тренд безалкохолних и нискоалкохолних вина доводи у везу са генерацијским променама:

– Већа брига за здравље и промењене потрошачке навике припадника генерације З, од 26 до 37 година, кључни су узроци овог тренда. Недавно је поп звезда Кајли Миног доспела на насловне стране захваљујући промоцији безалкохолног пенушавца који носи њено име – рекао је Деген и додао да ово није само сезонска мода:

– У овом тренутку, то изгледа као пролазна мода, јер је у питању нов сегмент. У будућности, могло би да се догоди да сви произвођачи у своју понуду укључе безалкохолна вина. Овакве иновације кључне су за опстанак винарства – навео је извршни директор сајма у Дизелдорфу.

Извор: https://www.ekapija.com/news/3998692/sajam-prowein-predstavice-prvi-put-bezalkoholna-vina

ФОТО: Unsplash

Srodni tekstovi

Оставите коментар