Италијанска премијерка подржала забрану вештачке хране – одлука је сада званична

Аутор: Gdjakovic
328 посета

У ИТАЛИЈИ ЗАБРАЊЕНО СИНТЕТИЧКО МЕСО: И то је прва нација без ризика од синтетичке хране
Милица Остојић – Специјално РИМ (Извор: Новости)

„ИТАЛИЈА је прва нација без ризика од синтетичке хране, на тај начин штитимо грађане и све оне који посећују нашу земљу“, данашња је одлука италијанске Владе за одобрење Закона о забрани производње и продаје хране која је произведена у лабораторији.

Министар за пољопривреду и прехрамбени суверенитет Франческо Лолобриђида, након декрета ЕУ о коришћењу брашна и производа од инсеката где Италија није могла да направи изузетак, изражава огромно задовољство због оствареног права предострожности, заштите животне средине и јавног здравља, које предвиђа ЕУ. А мултинационалне компаније које су у својим земљама овлашћене да производе ову храну неће моћи да је продају у Италији.

Резултат усвајања овог Закона јесте велики ангажман премијерке Ђорђе Мелони јер је сакупљено око пола милиона потписа у петицији за спас италијанских столова у општинама и великој већини региона. Почело се од ризика који постоје у исхрани таквом храном, јер она није могла бити ни тестирана, то су иновативне технологије које користе веома инвазиван процес трансформације.

Srodni tekstovi

Оставите коментар