Виљамовка однела победу у жестокој конкуренцији

Аутор: draganadpetrovic
287 посета

За најбољу ракију на 23. Никољданском међународном фестивалу ракије у Сенти проглашена је виљамовка Ивана Пиуковића из Суботице, у конкуренцији 594 узорка природне домаће ракије из пет земаља.Оцењиване су ракије од чак 27 врста воћа, а међународни жири шампионске пехаре доделио за 15 врста ракије, код којих је било више од 10 узорака. У име организатора Миклош Нађ истиче да су ракије из овогодишње производње веома квалитетне, па је додељен прегршт медаља.

Шампионске пехаре добили су за бресковачу Лоранд Медве (Мађарска), дуњевачу Норберт Ласло (Мађарска), јабуковачу Шандор Ичо (Словачка), кајсијевачу Шандор Сабо (Мађарска), комовицу Арпад Фаркаш (Мађарска), крушковачу Пирошка Баги из Сенте, а за лозовачу Миодраг Поповић из Вршца.

У конкуренцији шљивовица шампионски пехар је понео Атила Нађ (Мађарска), за трешњевачу Пал Кала (Мађарска), вишњевачу Ласло Шебек (Мађарска), мешану воћну ракију Акош Буш из Сенте, за ракију од бобичастог воћа Шандор Крижаи (Мађарска) и за ракију од шумског воћа Балинт Варга из Словачке.

Од одлежалих ракија шампионки пехар завредио је „Банатски калвадос“ дестилерије „Марган Плус“ из Црепаје.

Извор: https://www.dnevnik.rs/vojvodina/festival-rakije-u-senti-pobednicka-vilamovka-ivana-piukovica-u-konkurenciji-od-594-uzorka

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар