Винска визија Отвореног Балкана на највећем светском сајму вина у Верони

Аутор: draganadpetrovic
313 посета

Вински сајам „Винска визија Отвореног Балкана“ представиће се на највећем светском сајму вина Vinitaly у Верони од 2. до 5. aприла, пред више од 25.000 купаца из целог света, најавио је данас председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж.
ПКС ће организовати Open Balkan штанд на сајму у Верони на коме ће се представити више од 200 етикета најбољих вина из Србије, Северне Македоније и Албаније. Од укупног броја, 90 етикета је из Србије из 41 винарије. Вина на Open Balkan штанду ће представити врхунски сомелијери три земље, а биће организован и мастерклас на коме ће бити представљене аутохтоне сорте Балкана.

Илустрација: Учешће на сајму у Верони биће да српски винари склопе нове послове

Чадеж подсећа да је комора пре шест месеци покренула иницијативу да се на овом престижном сајму Vinitaly представи највећи регионални вински сајам- „Винска визија Отвореног Балкана“, што ће омогућити нашим винарима нове послове. Очекује да ће купци са сајма у Верони посетити и Београд који ће од 16. до 19. новембра бити домаћин регионалног сајма вина и где ће моћи да пробају најбоља вина из Србије, Северне Македоније и Албаније.

Председник ПКС захвалио је председнику Србије Александру Вучићу и председницима влада Северне Македоније и Албаније, који су покренули иницијативу да се прошле године организује први сајам вина „Визија отвореног Балкана“.

Илустрација: У Верони ће српски винари моћи да размене искуства са најбољим италијанским произвођачима вина

Ове године на Vinitaly очекује се рекордан број учесника – посетилаца, излагача, и купаца – увозника, дистрибутера и њихових асоцијација из Европе, али и из целог света – од САД, Централне и Јужне Америке, преко Африке до Азије. „На нама је да промовишемо овај сајам у свету и да направимо што више послова. Разговараћемо са највећим светским купцима како би они дошли у Београд и учинили га местом на коме се праве добри послови за винаре“, поручио је председник ПКС.

Извор: ПКС

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар