Балкански фестивал сира: Сладак живот за хедонисте

Аутор: draganadpetrovic
516 посета

Једанаеста изложба аутохтоних сирева Балкана, „Balkan Cheese Festival“ биће одржана обједињено са фестивалом посластица и слаткиша „Сладак живот“ последњег викенда у јуну 26. и 27. јуна на простору Ботаничке баште у Београду.

Илустрација: Фестивал за све љубитеље сира/ Фото: Facebook страница фестивала

На овом велелепном месту у срцу Београда посетиоци ће моћи да виде и дегустирају више десетина сирева и посластица из Србије, Босне и Херцеговине и Француске, али и да уживају у шетњи овим парком природе док упарују укусе деликатеса. Као и ранијих година Балкански фестивал сира окупиће најбоље од најбољих произвођача који ће вас распаметити рапсордијом незаборавног укуса сира. Поред козјег и крављег сира биће и најразличитијих и незамисливих комбинација сира са сусамом, сунцокретом, истанчан укус овчјег сира, али и најквалитетнији француски сиреви који су надалеко чувени широм света.

Илустрација: У понуди сир и за најпробирљивија непца/Фото: Facebook страница фестивала

Радно време „Balkan Cheese Festival“ биће од 10 до 20 часова у суботу и недељу. Цена једнодневне улазнице за Ботаничку башту остаје непромењена и износи 300 динара. Карте се могу купити на билетарници Ботаничке баште и онлајн на адреси: https://www.tickets.rs/program/xi-balkan-cheese-festival-2806

Свечана додела награда за најбоље сиреве по гласовима публике, најлепши штанд и најлепши тањир сирева биће одржана у недељу, 27. јуна у 18 часова.

Илустрација: Француски сиреви непоновљивог укуса/Фото: Facebook страница фестивала

Догађај се организује у складу са мерама и препорукама Владе Републике Србије, Института за јавно здравље Србије и Градског завода за јавно здравље.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар