Pojedini otkupljivači u Srbiji samoinicijativno odlučili da snize cenu mleka za osam dinara

Аутор: dzonioff
963 посета

PROIZVOĐAČI mleka u Srbiji ovih dana bili su neprijatno iznenađeni odlukom pojedinih mlekara da od ponedeljka smanje otkup i snize cenu za osam dinara! Na svu sreću, reč je o pojedinim malim mlekarama, za koje stručnjaci tvrde, da su inače bile neodržive. Ipak, mlekari u Srbiji ogorčeni su, jer će biti primorani da prodaju litar mleka, pojedinim mlekarama, za čitavih 16 dinara po litri, jer su im ti isti, do sada plaćali tek 24 dinara. Očigledno im je i to bilo mnogo.

Kako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, potvrdio, za „Novosti“, reč je o malim mlekarama i nadležni u ministarstvu proveravaju ko je sve to od njih uradio.

– Ove mlekare su uglavnom opsluživale restorane, a nijedna velika mlekara u Srbiji neće spustiti cenu – rekao nam je Nedimović. – Tržišna inspekcija će proveriti sve i država će reagovati.

U kompaniji „Imlek“ rekli su nam da oni neće spuštati otkupnu cenu mleka svojim farmerima, a neće ni smanjivati otkupne količine. I druge, veće, mlekare su nam potvrdile da ne planiraju smanjenje otkupne cene mleka.

– Nama zasada niko ništa nije najavio i čitav otkup i plaćanje ide kao i ranije – ispričao nam je Goran Ćirić, mlekar iz Pančeva. – Mislim i da ne smeju sada da smanjuju cenu, koliko mi je poznato. Mleko prodajemo mlekari „Pančevo“ i oni nam za prvu klasu plaćaju 34 dinara po litru.

Izvor: www.novosti.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар