Љубав пресудна за козарство

Аутор: draganadpetrovic
598 посета

У оквиру Националне изложбе стоке пет излагача изнело је укупно 27 коза, а поред алпине ту је и санска коза.

Први пут на Међународном пољопривредном сајму нашло се ПОЉОПРИВРЕДНО ГАЗДИНСТВО ПОПОВИЋ које узгаја козе расе алпина. Изложили су 11 грла – 10 коза и јарца Рокија. Осим што представљају породичну фарму, на Сајму су и у својству оснивача и представника Козарске задруге ПОДУНАВСКИ КОЗАРИ, која окупља породице и из Нове Гајдобре, Футога и Сусека.

– Држи нас квалитетан рад и љубав према овом послу јер ко се козарством бави само из интереса, а није уградио себе и љубав, онда прича није комплетна – истиче председник Задруге Радивоје Поповић. – Ми смо комплетни прерађивачи, имамо млекару и пласирамо готов производ. Успешно опстајемо, мада томе доприноси и чињеница да конкуренције готово нема, а не видим ни да ће је бити ускоро.

Поповић каже да козарством може свако да се бави, али мора да се зна да је то дуг и тежак посао, указујући да је узгој, уз много труда и времена, профитабилан и рентабилан, Поповић истиче да је за даљи развој козарства јако важно да се сточарима да ветар у леђа.

Љубав према овом послу потврђује и шеснаестогодишњи Радивојев син Данило. Он већ сад каже да у будућности жели да се бави козарством јер је то посао у којем може да се напредује пошто Србија има значајан потенцијал.

Извор: https://sajam.net/sr/vesti/1887-za-kozarstvo-presudna-ljubav

Srodni tekstovi

Оставите коментар