Јабука на удару афричке куге

Аутор: draganadpetrovic
365 посета

Село Јабука код Панчева проглашено је за угрожено подручје због заразне болести афричке куге свиња, на основу решења Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управе за ветерину.
На основу овог решења подручје полупречника најмање 10 километара око жаришта заразе у насељеном месту Јабука, у Јужнобанатском управном округу, проглашава се угроженим од афричке куге код домаћих свиња. Подручје обухвата и насељена места Глогоњ, Качарево и Панчево на територији града Панчева, насељено место Црепаја на територији општине Ковачица, насељено место Сефкерин на територији општине Опово, Јужнобанатски управни округ и насељено место Овча на територији општине Палилула, град Београд – саопштено је из Управе за ветерину.

Надлежни из месне заједнице Јабука су се, такође, огласили на друштвеним мрежама објавом да због појаве афричке куге на територији овог насеља, ветеринарска станица обилази куће и утврђује која домаћинства имају ове свиње и да ли су оне заражене. У току је обележавање необележених свиња, као и непрекидно праћење ситуације на терену, а наводи се и да болест није преносива на људе.

Извор: https://www.agrotv.net/selo-jabuka-na-udaru-africke-kuge-svinja/

Srodni tekstovi

Оставите коментар