Рецепт за добар принос меда и здравље

Аутор: Gdjakovic
435 посета

Свима нам је добро познато да је мед изузетно корисна супстанца у очувању и јачању имунитета и детоксикацији организма. Лек је у природи и нама самима, пчела зна како да га направи а нама остаје да свакодневно конзумирамо. Како ништа није случајно, тако и то да ме природи враћају најважнија бића на земљи – пчеле.

Мед је храна која помаже у лечењу свих болести и сматрам да свако треба обавезно да има свог пчелара или да почне да се бави пчеларством јер тако обезбедјујемо себи и својој породици здрав и сладак живот.

МЕДАНА је робна марка Пољопривредног газдинства Горана Дабић из Инђије.

Како истиче Горан, пчеларством је почео да се бави 2015. године из личних разлога. Данас има 80 кошница и селећи је пчелар. Пчелињак сели углавном на Фрушку Гору.

„У данашње време ако не селите пчеле нема доброг приноса. Није време када су људи имали 10 кошница па су могли лепо да живе. Прва паша је уљана репица, мада избегавам јер прскају пољопривредници уљану репицу у цвету и то доноси губитке. После тога иде багремова паша, прошла година била је идеала, али ако ме питате за претходне године, било је баш страшно имали смо два, три килограма по кошници. После багрема иде липова, сунцокретова паша, тако да једно четири пута годишње селим пчеле. Принос је прошле године био одличан. Просек је био добар, не бих да се жавим, прича Горан.

После неколико минута разговора Горан нам је рекао да је 2007. године доживео анафилактички шок, а званична медицина му забрањује боравак у природи и преписује доживотну терапију. После осам година упознаје дрокторку Мирјану Јовановнић, заговорника концепта по којем особа која пати од алергија треба да се излаже истим, у мањим количинама, уз детоксикацију организма. После одређеног времена закључио је да су комбинација меда и лимуна почетна тачка његовог опоравка. Касније потребе за лековима више није било, али за проширењем кошница јесте.

Причам брзо, све радим брзо, стално нека јурњава. Е, код пчела тако не може. Са њима морате да радите смирено, полако. И ја шта ћу, морао сам да се смирим. И даље причам брзо, али кад одем код њих, тога нема, мора полако, каже уз смех.

Осим ливадског, златног багременовог, сунцекретовог и липовог меда, ова породична пчеларска радионица здравља, производи препарате као што су Оманис (за чишћење плућа), Пчелињи Миx (за јачање имннитета), Поленко (против анемије и хроничног замора), Феникс (за успостављање животне равнотеже), те здраве, укусне и слатке медене мешавине, за малишане.

Мед је мед и сваки, ако је домаћи, природан је добар. Одлучио сам се да правим неке миксове, јер сам себи обећао да свако ко дође у пунионицу мора да нађе нешто што ће му се свидети. Успео сам да направим разне комбинације на бази меда са лешницима, какаом, лиофилизованим воћем и другим укусима. Показатељи говоре да сам успео и да деца радо једу МЕДАНА производе, истиче за наш саговорник.

 

Мед није лек, али помаже у лечењу. Да није било медицине ја бих данас био мртав. Мени је медицина помогла у том тренутку, али ја сада гледам да едукујем људе о томе шта за себе можемо да урадимо кад смо здрави

И да се не заборави велика подршка у послу ми је и ова госпођа која је са мном на слици, а то је моја супруга, кроз смех каже Горан.

Srodni tekstovi

Оставите коментар