Пчелари у центру Београда само неколико дана након приче о фалсификатима у продавницама

Аутор: Gdjakovic
531 посета

Кило меда нема испод 1.000 динара, ТРАЖИ СЕ ПЕРГА и мешавине за имунитет, ево ДЕТАЉНИХ ЦЕНА
Данас је мед много више од укусне посластице, то је и драгоцени еликсир здравља. Овај природни производ, и све његове прерађевине попут прополиса људи масовно купују, а новац не штеде ако знају да је у питању прави, природни мед!

49. Међународни сајам пчеларства у Ташмајданском парку отворио je Саво Павичић, градски секретар за пољопривреду, и он ће трајати до 8. октобра. Све то време грађани ће имати прилику да мед купе и по промотивним ценама, које су, како кажу пчелари за Блиц повољније него редовне!

Пчелари са којима смо разговарали кажу да је мед који продају овде лиценциран и потпуно природан, самим тим и здрав!

– Мед који продајемо праве наше пчеле. Нема никаквих вештачких заслађивача и шећера, што је наравно важно људима. Код нас се мед од багрема може купити по цени од 1.300 динара, шумски је 1.600, а ливадски 1.100 – каже за „Блиц“ Ивана Манић из пчеларског газдинства Манић у Зајечару.

Осим тога што продају багремов, ливадски, липов, шумски и сунцокретов мед, у овом газдинству продају и бројне врсте имуно меда који је одличан за имунитет.

– Ми имамо и мед који је одличан за ово хладно време које нам се ближу. Такао имао „имуно стонг“ мед, „имуно кидс“ мед и друге врсте мешавина меда који помажу против анемије, код проблема са простатом, за одржавање имунитете, повећање енергије и слично. Сви ти производи имају дозволу и лиценцу и потпуно су здрави и испитани – каже она за „Блиц“.

Како се крећу цене
Када су у питању просечне цене меда на овом сајму оне су врло повољне, и заиста је исплативо пазарити овде до недеље до када траје сајам. Тако се кило багремовог меда може купити за 1.400 динара, кило ливадског меда за 1.000 динара, кило шумског меда за 1.200, кило липовог меда за 1.000.

Мешавина са пергом пола киле 1.300 динара
Мало је скупље ако хоћете да купите неке врсте екстракта меда, или саћа. Па се тако на сајму за 1.600 динара може купити саће у меду, пола кила мешавине перге, меда, млече, полена и прополиса кошта 1.300 динара, док је пола кила мешавине меда, млеча, полена и 1.100 динара. Перга је иначе Перга један од најквалитетнијих производа од пчела. Она представља ферментисани полен и девет пута је квалитетнија од полена.

Мешавина меда и млеча је нешто јефтинија и кошта 1.000 динара, само 10 грама матичног млеча кошта 800 динара, а иста цена је у просеку и за 10 грама перге.

Мед се сматра супер-храном из природе, а његове здравствене предности су добро познате свима нама.

Само једна кашичица сировог меда дневно може да ублажи или потпуно спречи појаву алергијских симптома. Мед се користи и код проблема са артритисом, коњунктивитисом, алергијама, артритисом, кашљем, посекотинама, дијабетесних раница које теже зарастају, осипом, дијарејом, несаницом, грчевима у ногама, мањих опекотина, запушеног носа, синуситиса, бола у грлу, чира на желуцу…

Проток ваздуха кључан је за здравље и продуктивност пчела – објављујемо пет важних савета

Улагање у пчеларство кључно
– Следеће године ћемо уложити знатна средства у пчеларску опрему, али и едукацију будућих пчелара. За ову годину је организована бесплатна едукација на Пољопривредном факултету у Земуну, која ће трајати од 9. до 11. октобра. Полазници ће бити у прилици да слушају еминентне професоре, са Мићом Младеновићем на челу. Млади пчелари ће моћи два дана да слушају обуку, док је задњи дан организована практична обука на огледном добру „Радмиловац“ – навео је Саво Павичић ресорни градски секретар.

Слободан Чумић Председник Друштва пчелара Београда и Организационог одбора сајма је истакао да је ово највећа сајамска манифестација на отвореном у Србији која окупља најбоље пчеларе из Србије и региона. Указао је и на то да је пчеларство много више од пуког занимања.

– Пчеларство је уметност, наука и начин живота који нас повезује са природом и њеним даровима. Манифестација је постала препознатљива у целом региону, а у пчеларском свету је највећа у Европи и традиционално се одржава у првој недељи октобра – навео је Чумић.

Извор:

https://www.blic.rs/vesti/beograd/sta-je-perga-i-koliko-kosta-kilogram-meda-traze-se-i-mesavine-za-imunitete-evo-svih/gw5v4g1 

Srodni tekstovi

Оставите коментар