Пријава неисправног меда и преко вибера

Аутор: draganadpetrovic
880 посета

Пријаву неисправног меда од сада је могуће проследити и путем вибера на мобилном телефону или компјутеру, и то преко Ива четбота републичких инспекција, саопштио је Савез пчеларских организација Србије.

Ива четбот је заправо вештачка интелигенција са којом можете разговарати и подносити пријаве 24 часа дневно.

Потребно је најпре да на Виберу пронађете Иву укуцавајући у претрагу Ива републичке инспекције и да даље пратите поступак кроз који вас води четбот. Приликом попуњавања пријаве, на једноставан начин можете додати слике пријављеног проблема са вашег телефона, које ће директно са вашом пријавом бити прослеђене Контакт центру републичких инспекција.

Може се лако догодити да вас Ива не разуме, па поновите питање или констатацију другим речима, и она ће вас разумети. Ако вас ипак не буде разумела, чим вам понуди да попуните „формулар“ одмах то прихватите кликтањем на реч ФОРМУЛАР, и онда ће вам Ива постављати конкретна питања на која ћете попуњавати одговоре. Све иде веома лако. Битно је да када описујете локацију радње, не морате чак знати ни адресу, али онда што детаљније опишите локацију где се продавница налази, и напишите име трговине.

Илустрација: Пријава се прослеђује инспекцији/ Фото: Pixabay

Ваша пријава ће на крају бити прослеђена инспекцији коју сте изабрали. У првом разговору са Ивом напишите да желите да пријаву упутите ветеринарској инспекцији. Може се догодити да вам Ива напише да се пријава односи на пријаве лошег поступања према псима на пример и слично, али на то не обраћајте пажњу, већ кад дође место за унос проблема, лепо га детањно опишите и неће бити никаквих проблема, те же пријава отићи на право место. Припремите да упишете и свој мејл, на који ће вам инспекција слати резултат ваше пријаве, односно извештај о учињеном, стоји у саопштењу СПОС-а.

Приликом разговора са Ивом једног тренутка биће вам понуђено да приложите и доказ (фотографију меда на рафу, фотографију продавнице и слично), што можете али и не морате да урадите, пријава ће, наводе, свакако бити прихваћена.

Четбот апликација Ива служиће за подршку привредницима и грађанима да попуне онлајн форму за подношење питања или представки, и пружаће одговоре на питања која се тичу надлежности надлежних органа инспекција, полиције, судства, органа јединица локалне самоуправе, итд.

Извор: https://www.ekapija.com/news/3475450/prijava-neispravnog-meda-od-sada-i-preko-vibera-cetbot-iva-prima-prijave

Srodni tekstovi

Оставите коментар