Плодне, дуговечне краве за сезонско тељење

Аутор: draganadpetrovic
359 посета

Колико кошта када једна од ваших крава не остане стеона у вашем стаду за сезонско тељење? Не само у смислу губитка прихода, већ и времена проведеног у бризи о будућности вашег стада?
Шта ако бисте могли да смањите трошкове и количину посла по крави, повећате стопу зачећа — и повећате своју доживотну производњу?
Сезонско тељење је популарна метода узгоја за фармере на Новом Зеланду, Аустралији, Великој Британији, Ирској,Јужној Африци и Јужној Америци. Захтева пажљиво планирање и управљање — и праве одлуке о узгоју које подржавају ваше циљеве.
Било да се ваше стадо тели у пролеће или јесен, желите краве којима је лако управљати и које су способне да пређу велике удаљености по тешким временским условима. Плодне краве са здравим папцима које дуго живе и трају, стварајући одрживи профит у годинама које долазе.

Илустрација: Плодне краве са здравим копитима које дуго живе

Које расе су најбоље за сезонско тељење?
У ВикингГенетицс-у, деценијама помажемо фармерима на пашњацима да узгајају здраве, плодне и дуговечне краве.Фокусирамо се на здравље и високу производњу млека у свим нашим програмима узгоја — и имамо најопсежније доступне податке који ће вам помоћи да донесете профитабилне
одлуке.Холстеин, ВикингРед и ВикингЈерсеи имају једну од најнижих употреба антибиотика на свету у комбинацији са највећом производњом током целог живота. Због својих нордијских корена, ове расе су одличне у преради грубе сточне хране.
Будући да су у суштини здраве са супериорним особинама репродукције, расе ВикингГенетикс живе дуже и дају вам већи животни профит. Добијате робусне краве средње величине са супериорном толеранцијом на временске екстреме и јаке ноге са одличним здрављем копита.
Када бирате бикове за свој пролећни или јесењи блок, добијате високе индексне резултате у:

• Плодност (укључујући лака тељења)
• Здравље папака, опште здравље и здравље вимена
• Брзина муже и производња
• Стопала и ноге
• Средње величине

На наше питање која је за њих раса број један, одмах нам кажу то је Холшајн, а зашто? „Јер имају највећи животни век у производња по крави. Уз генетику засновану на подацима и науци, добијате најмању употребу антибиотика и хормона и највећу производњу по крави. Такође, фокусирамо се на добробит животиња, сигурност хране и смањење утицаја на климу у целом нашем производном ланцу. Да би смо ово постигли сарађујемо са универзитетима, истраживачким организацијама и стручњацима широм света, како бисмо пружили алате и технологије за одабир најбољих бикова.
Уз наша решењима, можете континуирано побољшавати генетски добитак за сваку генерацију вашег стада.

Извор: Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

1 коментар

Neko ko muze krave 22. март 2023. - 18:57

Ja koliko znam krave su papkari a ne kopitari.Holštajn krava je mogo lošijeg zdravlja u odnosu na simentalce.

Одговори

Оставите коментар