Ово је велика шампионка Француске на сајму SPACE

Аутор: Gdjakovic
333 посета

У хали 1 сајма SPACE Француског граду RENNES било је изложено 700 говеда за такмичење, са акцентом на шаролеу за дојиље и сименталцу за млечне расе где се француски произвођачи такмиче са европском конкуренцијом. Ту су наравно и холштајн фризијска говеда али и укрштени холштајн и сименталац који су свакако привукли велику пажњу посетилаца.

Ипак, пре изласка на подијум краве и бикови иду на сређивање. Од шишања до фенирања као да је у питању избор за мис или мистера. Светла, музика, сви се око њих ужурбано крећу али очигледно да и они уживају. Не лак посао имају омладиници из школа који се старају да животиње остану чисте као и изложбени прoстор.

Холштајн х Симентал

Анне-Марие Куеменер комесарка изложбе је приликом затварања сајма рекла да су сви ови осмеси лепи, прошло је много времена откако смо имали простор са толико сектора поштеђених кризом: „Одгајивачи су могли да се концентришу на нешто ново и другачије, да себи поставе друга питања. То смо посебно видели са овом темом енергије која је привукла пажњу људи“.

 

За крај, шапионка сајама!

За следећу годину организатори настављају  сајам 17, 18. и 19. септембара 2024. Тако да ако сте заинтересовани за ову тему вреди отићи а уз јефтине карте авионом до Париза и возом до Рена врло лако се стиже до овог изложбеног простора и учешћа на догађају. Уколико себи желите да приуштите ово путовање не би требало даје више од 500 евра. Било би лепо када би држава и локалне самоуправе барем делимично ако не и у целости финансирали овакве студијске боравке.

Насловна фотографија: Guillaume MOY

Сајам иначе посети преко 100.000 људи од чега 15000 странаца.

Srodni tekstovi

Оставите коментар