Објављен је јавни позив за тов! Више у наставку

Аутор: Gdjakovic
524 посета

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписало је данас 21. априла 2023. године Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради за 2023. годину.

Захтеви се подносе у периоду од 21. априла до 22. маја 2023 године преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји за грла предата кланици или извезена, односно упућена на територију Аутономне покрајине Косово и Метохија од 1. јула 2022. године.

Зaхтeв се пoднoси пoсeбнo зa свaку врсту товних грлa, с тим дa сe зa исту врсту товних грлa пoднoси један захтев за остваривање права на подстицаје. Упутство за пријаву за субвенцију можете погледати на сајту https://eagrar.gov.rs/.

Право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју и које је у Регистру пољопривредних газдинстава извршило обнову регистрације за текућу годину.

Текст Јавног позива можете преузети ОВДЕ: Javni-poziv-za-podnoshenje-zahteva-za-ostvarivanje-prava-na-podsticaje-u-stocharstvu-za-tov-junadi-tov-svinja-tov-jagnjadi-i-tov-jaradi-za-2023.-godinu

Још једном подсећамо све пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји, те сте у могућности да пријаву и обнову статуса газдинства одрадите све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију.

Srodni tekstovi

Оставите коментар