Објављена К О Н А Ч Н A Р А Н Г Л И С Т A за ИПАРД подстицаје у Шестом јавном позиву

Аутор: Gdjakovic
955 посета

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде објавила је Коначну ранг листу захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје у Шестом јавном позиву за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

Пројекти ће бити одобравани у складу са Коначном ранг листом и расположивим финансијским средствима, након административне и теренске контроле ипуњености услова. По овом Јавном позиву опредељена су средства у износу од 6.460.900.000 динара, а висина подстицаја износи од 60 одсто до 70 одсто прихватљивих трошкова инвестиције, у зависности од тога да ли је подносилац млади пољопривредник и да ли се пољопривредно газдинство налази у планинском подручју.

Износи подстицаја које корисник може да оствари у секторима воћа, поврћа, осталих усева, грожђа и јаја могу бити од 5.000 до 700.000 евра, а за секторе млека и меса од 5.000 до 1.000.000 евра.

Шести јавни позив у оквиру Мере 1, којим су обухваћене инвестиције у изградњу објеката, набавку нове опреме, машина и механизације, укључујући подизање засада воћа и грожђа, расписан је 21.јуна 2021. године.

http://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2021/11/rang-lista_m1p6.pdf

Srodni tekstovi

Оставите коментар