Млади фармер гради будућност домаћег сточарства (фото и видео)

Аутор: Gdjakovic
95 посета

Данијел Петровић, млади сточар из села Кушиљева, већ 12 година заједно са својим оцем посвећено се бави сточарством. Од скромних почетака, Данијел је своју фарму довео до импресивних 28 грла говеда, углавном Холштајни и Сименталске расе.

Са само 23 године, Данијел има велике амбиције за будућност своје фарме. Одлучан је да унапреди своје газдинство и ради по највишим стандардима. Недавно је Данијел донео храбар корак ка модернизацији своје фарме. Уместо традиционалног држања говеда у штали, одлучио је да им омогући слободан боравак на испусту током целог дана.
Ова одлука захтева додатне напоре и ресурсе, али Данијел верује да ће резултирати здравијим и срећнијим животињама, што ће дугорочно допринети квалитету производње.


Међутим, за осигурање хране за све животиње, Данијелу је потребно да обради више од 25 хектара земље, колико тренутно има у свом власништву и закупу. То је изазов који Данијел са својом посвећеношћу и амбицијом планира да превазиђе наравно све уз подршку свог оца.
Док смо пролазили кроз село Кушиљево, приметили смо знатне инфраструктурне радове. Село је добило комплетну канализацију, а улице су већ увелико прекопане и опремљене цевима. Ови радови су у завршној фази, а ускоро се очекује асфалтирање путева. Ово сведочи о напретку и модернизацији села, које постаје пример руралног развоја у Србији.

Село Кушсиљево, са око 700 кућа, налази се на територији општине Свилајнац. Данијел Петровић представља младог лидера који својим радом и визијом гради будућност села и сточарства у региону. Надамо се да ће његова преданост инспирисати и друге младе људе да се окрену пољопривреди и руралном развоју, чиме ће допринети просперитету целокупне заједнице.


Уз све ове изазове, Данијел се нада да ће у скоријој будућности пронаћи своју љубав и партнерку која ће га подржавати у свим напорима. Његова визија за будућност укључује не само напредак фарме, већ и срећан и испуњен породични живот.

У међувремену дошла је и комунална инспекција да му наложи да краве вратии на ланце, ваљда им јо нико није јави да то није добро а ни по прописима ЕУ којој тежимо…

Srodni tekstovi

1 коментар

Субвенције за сточаре, пријаве до 15. маја | Удружење новинара за пољопривреду 8. мај 2024. - 13:16

[…] Млади фармер гради будућност домаћег сточарства (фото … […]

Одговори

Оставите коментар