Конференција о сточарству на Новосадском сајму у четвртак 23.5.2024. године

Аутор: Gdjakovic
80 посета

С великим задовољством вас позивамо на Конференцију: „Сточарство од њиве до трпезе“ која ће се одржати у склопу реномираног Новосадског сајма пољопривреде у четвртак, 23.05.2024. са почетком у 11 часова у сали 4. Ова конференција ће бити прилика за размену знања, искустава и најновијих трендова у домену сточарства, те ће окупити стручњаке из различитих сектора ове важне гране пољопривреде.

Сточарство представља виталну компоненту пољопривредне производње која има значајан утицај на економију, сигурност хране и одрживост руралних подручја. Стога је циљ ове конференције, између осталог, информисање о примени нових технологија, приступа и пракси које унапређују сточарску производњу, осигуравајући притом ефикаснију, одрживију и профитабилнију пољопривредну производњу

Теме и агенда:

11:00 – 11.20

Примена адсорбената микотоксина у исхрани кока носиља контаминираних Т-2 токсином на производне резултате, оксидативни стрес и економичност производње”

Проф. др Никола Пувача, др сци. вет. мед., Универзитет Привредна академија у Новом Саду

11:20 – 11.40

Улога дезинфекције, дезинсекције и дератизације у превенцији Афричке куге свиња

Проф. др Милутин Ђорђевић, Факултет ветеринарске медицине у Београду

11:40 – 12:00

Значај добробити фармских животиња на одрживу пољопривреду

Проф. др Катарина Ненадовић, Факултет ветеринарске медицине у Београду

12:00 – 11.20

Пример добре праксе Горњи Милановац – Локална самоуправа у служби развоја сточарства

Милка Недељковић, шеф канцеларије за рурални развој Горњег Милановца

Панел: Сточарство од њиве до трпезе

Очекујемо да ће ова конференција окупити стручњаке из различитих сектора сточарства како би подиелили своје искуство, разменили идеје и представили иновације које ће унапредити ову важну грану пољопривреде.

Придружите нам се на Конференцији „Сточарство од њиве до трпезе“ на Новосадском сајму пољопривреде и допринесите развоју сточарства у нашој регији и шире!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар