Домаћин купио 16 крава и нећете веровати шта је направио!

Аутор: Gdjakovic
72 посета

ИВАЊИЦА: Србија је позната по великим весељима која трају и по неколико дана. Тада се ужива у друштву, музици и укусној домаћој храни.

И док се разлози за весеља у српском народу већ добро знају, један домаћин из ивањичког села подно планине Мучањ изненадио је све. Наиме, Горан Курћубић купио је 16 крава, напунио је своју шталу до последњег места и одлучио је то да прослави са својим комшијама, пријатељима и родбином. Направио је весеље за памћење.

 

– Желео сам да испуним дечачки сан и то сам успео. Желео сам да напиним шталу и успео сам да имам укупно 30 крава, јер је мој деда то волео, сада и ја. Позвао сам 300 гостију да прославимо како доликује. Довео сам чак и два свештеника који су ми освештали шталу , а у име Бога правићу на лето и већу, прича за РИНУ кроз сузе овај вредни ивањички домаћин.

Никада ме није издао, превозио сам све што се могло превозити. Од Кнића, преко Шапца, крстарили смо целом Србијом. Никада ме није издао стога сам на њему написао „хвала ти много“, прича Курћубић.

На његово општенародно весеље, стигло је преко 300 званица са поклонима, могло се приметити да нису штедели, ни времена а ни новца.

– Једну јуницу сам добио на поклон од Радосава из Санада, док ми је други комшија поклонио две тоне концетрата за стоку – истиче Курћуба.

Али, да ништа не долази тек тако доказао је Горан, којем радни дан почиње у четири како би намирио стоку и завршио све планиране обавезе.

Медјутим, највећу захвалност што је остварио свој дечачки сан дугује свом комбију „Миленку“, са којим је зарадио сваки динар.

– Шта ћу, борим се, спавам по два до три сата, неки кажу да имам добро срце, до када ће трајати нек траје. Тренутно имам шест музних крава и неколико њих које треба да се отеле, тешко је ово радити, и не може ко не воли. Дај боже да цела Србија ово види јер је ово лепота, Бог даје и даће – каже Горан.

Весеље које је Горан приредио својим комшијама , али и себи препричаваће се годинама, јер су радом стекли титулу најбољих сточара у ивањичком крају и тиме су остварили вековни сан својих предака.

Извор: РИНА, Дневник

Srodni tekstovi

Оставите коментар