Стапарски сир добитник признања за квалитет и аутохтоност

Аутор: Gdjakovic
591 посета

Млекара Гулмлек добила посебно признање за највиши квалитет и аутохтоност стапарског сира у качици на 90. Међународном пољопривредном сајму.

На овогодишњем 90. јубиларном Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду одржаном од 20. до 26. маја, млекара Гулмлек из Стапара освојила је велику златну медаљу за квалитет стапарског сира у качици. Такође, млекара Гулмлек награђена је и Дипломом са посебним признањем за највиши квалитет и аутохтоност стапарског сира у качици!

Како је приликом отварање церемоније доделе признања истакао извршни директор за сајамску делатност Борис Надлукач, оцењивање квалитета производа је темељ Међународног сајма пољопривреде. Ова традиција старија је од самог сајма и траје 135 година, од 1888. године. Признања која додељује Новосадски сајам већ деценијама потврђују квалитет производа и истичу их у односу на конкуренцију.

У категорији млечних производа, сирева и сладоледа на овогодишњем сајму било је пријављено 119 узораја, из Србије, Црне Горе, БиХ, Словеније и Хрватске. Стапарски сир у качици млекаре Гулмлек је један од свега 18 производа који су добили максималних 100 од 100 бодова за квалитет од Комисије коју су чинили Проф. др Соња Србиновска (Земјоделски факултет, Скопље) као председница, и чланови Проф. др Ксенија Чобановић (Пољопривредни факултет, Нови Сад), Проф. др Славко Мирецки (Биотехнички факултет, Подгорица), Др Златан Сарић (Пољопривредно прехрамбени факултет, Сарајево).

Пре више од 20 година млекара Гулмлек је настала као породична млекара породице Волић са идејом да чува традицију и производи квалитетне млечне производе. Данас је Гулмлек једина млекара која производи чувени сир у качици и тако га чува од заборава за нове генерације. Наши производи стижу до купаца у Сомбору и околини, али и у Београду, Панчеву, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу. Трудимо се да оправдамо поверење које нам купци поклањају већ 20 година. Ова медаља која јесте гаранција квалитета посвећена је њима.

Srodni tekstovi

Оставите коментар