Од Локалног пазара до Локалне трпезе

Аутор: Gdjakovic
254 посета

У оквиру пројекта „Од Локалног пазара до Локалне трпезе“ који је од јуна 2022. до марта 2023. године спроводила Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“, током последњих месеци активности су биле усмерене на успостављање новог регионалног бренда „Локални залогај“.
„Локални залогај” представља јединствени регионални бренд који окупља мрежу произвођача аутентичних локалних производа и угоститеља код којих можете да дегустирате локална јела припремљена делимично или у потпуности од локалних намирница. Циљ ове мреже је да поспеши повезивање произвођача и угоститеља, развија и промовише аутентичне локалне производе и гастрономију, односно унапређује регионалну понуду гастро-туризма. Чланови мреже „Локални залогај“ моћи ће такође бесплатно да користе новоразвијену Андроид апликацију која ће им омогућити бољу повезаност и ефикаснију пословну комуникацију, као и 14 нових рецепата који су развијени на основу традиционалне гастрономије и понуде аутентичних производа из региона Браничево-Подунавље.
У реализацију пројекта је било укључено преко 30 корисника – угоститеља и произвођача хране из Региона, који су имали прилику да искористе различите облике подршке, попут: обука из области пословног планирања, маркетинга и туризма, стручног менторинга, промоције на друштвеним мрежама и пословног повезивања унутар Региона. За 11 корисника је набављена и опрема укупне вредности преко 2 милиона динара, која ће им послужити да унапреде своју производњу и услуге.

У наредном периоду, активности РРА „Браничево-Подунавље“ биће усмерене на даљи развој „Локалног залогаја“ као јединственог регионалног туристичког производа, ширење и јачање регионалне мреже произвођача и угоститеља, као и промоцију традиционалне гастрономије и аутентичних локалних производа хране и пића.

Пројекат „Од локалног пазара до локалне трпезе“ имплементира Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“, а финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО ПЛУС. Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ искључиво је одговорна за садржај ове публикације и он не представља неопходно ставове Европске уније.

Srodni tekstovi

Оставите коментар