Ова села сте пропустили за данас, али треба их посетити и уживати

Аутор: Gdjakovic
430 посета

У питању је нешто слично, али ипак мало другачије. То је све популарнији спој уживања и очувања природе, тј. покушај да најбоље добијемо из окружења, а да га успут не нарушимо. У Србији је неколико домаћинстава која за себе кажу да негују симбиозу екологије и туризма и функционишу тако да не штете окружењу и самоодржива су.

Коштунићи
Еко село Коштунићи се угнездило у једном од најлепших крајева Србије, на јужној падини планине Сувобор, у делу рудничко-таковске нахије, поред пута Чачак-Ваљево и Горњи Милановац–Пожега.

Постоје две приче како је село добило име и нико не зна да каже која је права, ваљда зато што једна говори о природи, друга о људима. Зато их овог еко села гостима поручују да тамо људи чувају и воле природу. У оквиру села се налази фабрика био хране са производима уникатним по пореклу јер све сировине потичу из првог еко села Коштунићи, а препознатљиви су по врхунском квалитету и атрактивној амбалажи. Производи ове фабрике био хране су, између осталог, ракије од воћа, мармеладе и џемови, мед, сушене печурке познатих сорти, сушене шљиве и друго воће.

Још предлога и детаља овде

 

Извор: https://nova.rs/magazin/putovanja/koja-su-eko-sela-u-srbiji-i-zasto-ih-vredi-videti-2/ 

Srodni tekstovi

Оставите коментар