Kverneland iXtrackT4 36/24 – Прскалица какву само можете пожелети (фото+видео)

Аутор: Gdjakovic
557 посета

Ултра звук помаже прскалкици да буде у иделаном положају у односу на биљку

Kverneland iXtrackT4 36/24

Пољопривредници свакодневно зависе од природе да узгајају усеве и то је део њиховог посла, брига о животној средини. Уз учешће различитих заинтересованих страна, као што је Влада, пословних партнера и заједнице доносе се одлуке о повећању заштите животне средине и усева. Kverneland подржава пољопривреднике који раде овај посао новим карактеристикама у Т4 асортиману прскалица.

Свет око нас се мења сваког дана, а посебно у данашње време, фокус многих произвођача опреме заштита животне средине. Kverneland је представио iXtrack T4 са новим карактеристикама, као што је грана за прскање 36/24 метра, растојање млазница од 25 цм. Ова прскалица има и унапрешен систем  за испирање опреме за прскање.

„Радни захват је прилагођен захтевима пољопривредника и извођача радова јер је одређен на основу њиховог искуства. На овај начин могу да прскају и на 24 и 36 метара, у зависности од величине имања, околности у пољу, или врсте усева“, каже Павел Дворак из Kverneland-а и додаје: ​​„Kverneland HSS распон грана за прскање долази као стандардни са размаком млазница од 50 цм. Међутим, могу се поставити и додатни држачи млазница како би направили растојање млазница од 25 цм”. Размак млазница од 25 цм ће побољшати смањење заношења, јер је могуће прскање ближе, односно да  циљно подручје буде на 30 цм висине прскања, одржавајући тачну дистрибуцију течности за прскање на са тачном величином капљица. Лако пребацивање са удаљености млазница од 50 до 25 цм значи већу флексибилност током прскања и ствара више времена за прскање у оптималним условима. Осим тога значајно је смањен утицај временских прилика на рад прскалице.

Стабилност – Будите безбедни током рада и транспорта

Имајући у виду да пољопривредници више воле да раде на висини од 50 до 30 цм, стручњаци су конструисали аутоматски систем контроле висине гране. То се ради преко ултразвуних сензора који контролишу хидраулику прскалице, пружају савршено вођење гране на било ком терену, чак и при већим брзинама. Посебан хибридни систем, не само да мери растојање до биљке, већ мери и растојање до тла. Ово је важно поготово када је усев неуједначен.

Управљање течношћу – оптимална заштита усева

iXflow-E је систем рециркулације високог притиска са електричном, индивидуалном контролом млазница. Просто речено то је слободна циркулација течности за прскање са повратком назад у резервоар када прскање престане. Ово значи да нема таложења у водовима за прскање, и да нема ћорсокака за прскање или чишћење, чак и када је радна ширина само делимично искоришћена. Током прскања линије за прскање се напајају из више праваца обезбеђујући константан притисак на сваку млазницу, тако да оператер може одмах почети са прскањем под подешеним притиском. Ову јединствену технологију патентирао је Kverneland.

Kverneland iXtrack T4 такође има даљинско пребацивање између свих важних функција, као што су пуњење, мешање, прскање, разређивање, прајмер, испирање и чишћење резервоара. Троструки програм чишћења се користи како би се осигурало да је прскалица потпуно чиста, и спремна за следећи посао прскања без икаквог ризика од оштећења усева. Све функције се могу контролисати са ISOBUS система који се налази у кабини и све што треба да се уради је притисак на дугме! Технологија је толико далеко отишла да је сада могуће унети податке о земљишиту и стању усева тако да је могуће циљано прскање, што омогућава уштеде, и али и смањену употребу пестицида и других средстава.

Srodni tekstovi

Оставите коментар