Осам породица се удружило у заједничку производњу и ево резултата

Аутор: Gdjakovic
262 посета
Мада је за повртарске послове на oтвореним пољима још рано у пластеницима је право време . Подједнако су упослени како они који се баве производњом расада за конвенционалну производњу тако и они који раде органско поврће у затвореном простору .
На крају је навео и презимена породица која чине удружења. Осим његовог газдинства, заједнички су у послу и домаћинства фамилија Пацула, Блажек, Холи, Склабински, Цигањик, Писаров и Цабука.
У одабиру органске производње свима нама на првом месту је било да поврће гајимо без хемикалија, очувамо околину и бидивезитет, али смо временом увидели и да доприносимо руралном развоју Пивница.

З. Делић

Извор: ДНЕВНИК

ЗАНИМЉИВОСТИ 

Због веровања у натприродне моћи

У разним културама од освита човечанства неговано је веровање у лековита својства белог лука, али и његове могућности да заштити од демона. У Кини су многи током историје носили различите амајлије и амулете како би се одбранили од злих духова јер су веровали да ће их отерати непријатни мирис. Бели лук је од давнина коришћен у магијске, али и лековите сврхе, а антиупални састојци које поседује препознати су у прошлости за лечење различитих инфекција. (Извор: Политикин МАГАЗИН)

Srodni tekstovi

Оставите коментар