Милион динара за контролу и сертификацију органске производње у Војводини

Аутор: draganadpetrovic
370 посета

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је Конкурс за доделу средстава за суфинансирање трошкова контроле и сертификације органске производње на територији АП Војводине у 2022. години.Циљ Конкурса је унапређење органске производње у АП Војводини.

Бесповратна средстава која се додељују по овом Конкурсу намењена су за трошкове контроле и сертификације производа добијених по методама органске производње од овлашћених организација које издају сертификат, за органске производе у 2022. години.

За реализацију активности предвиђено је укупно 1.000.000,00 динара. Средства за подршку инвестиција по Конкурсу додељују се бесповратно.

Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 80% од укупно прихватљивих трошкова инвестиције.Приликом обрачуна, узима се вредност инвестиције без пореза на додату вредност (ПДВ).

Илустрација: Све бројнији органски произвођачи у Војводини

Максимални износ средстава који се додељује по једној пријави јесте 100.000,00 динара.

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу.

Конкурс је отворен до 15.11.2022. године.

Додатне информације могу се добити путем телефона: 021/487-46-01 од 10 до 14 часова.

Извор: https://www.agrotv.net/za-kontrolu-i-sertifikaciju-organske-proizvodnje-vojvodina-izdvojila-milion-dinara/

Srodni tekstovi

Оставите коментар