Око мале породичне фарме коза у селу Вишњевац окупљено је дванаест чланова породице Торда …
Технологија прераде
-
- Технологија прерадеТржиште
Шта се дешава са воћем након замрзавања?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicЈагодасто воће представља велику и економски врло значајну групу воћа. Србија није на самом …
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Кајсија крије тајну дуговечности?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicНарод Хунза, који су настањени у истоименој долини на северу Пакистана уз саму границу …
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
За добро вино више није битно да буде пуно шећера
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicНа глобалном нивоу се стиче утисак да су виноградари и винари спремни да прихвате …
- Воћарство и виноградарствоНаграде и признањаТехнологија прераде
Такмичило се 19000 вина у Лондону, а само је једно победник, шта мислите које и одакле?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicУ овој недељи после успеха српских спортиста Новака Ђоковића и Николе Јокића који су …
- СточарствоТехнологија прераде
Нећете веровати шта су се сетили, ставили су сир у нешто веома лепо и добили специјалитет какав свет нема
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicРучно спремљени сир који је одлежао у вину! И то домаћем црном вину, сорте …
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Шпанска винарија која рекордно плаћа бераче и прави најбоља вина
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicНа северозападу Пиринејског полуострва у близини границе са Португалијом налази се најпознатија шпанска винска …
- АгроекономијаТехнологија прераде
Стиже нови погон, ДИЈАМАНТ инвестира 32,6 милиона евра
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicИнтервју: Филипос Нанопулос, директор маркетинга и развоја компаније „Дијамант” Улагање у „Дијамант” биће највећа …
- ВетеринаТехнологија прераде
Одмрзавање меса на собној температури, не никако
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicИзвлачење пакета смрзнутог меса из замрзивача и остављање на собној температури прилично је једноставан …
- Технологија прераде
Шокантни резултати истраживања меса из лабораторије
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicЛабораторијско или култивисано месо се добија узгојем животињских ћелија. Верује се да ће овакав …