Поклони за ученичку задругу „Змајевац“ 

Аутор: Gdjakovic
208 посета

У селу Кулина у близини Алексинца, реализована је посета Задружног Савеза Србије и ЗС јужне Србије, вредном наставном колективу и деци из ученичке задруге Змајевац.

Приликом посете, председник ЗСС Никола Михаиловић и председник ЗСЈС Дејан Митић, донирали су задрузи књиге, 60 садница шљиве за обнову воћњака, млин за млевење гранчица од резидбе, компостере за биомасу и ручни алат. Уз савете инжењера воћарства, део деце је започео садњу шљива, део њих је био заинтересован за компостирање а најмлађи су садили јагоде.

Ученичка задруга Змајевац је била излагач на Међународној задружној конференцији у Нишу 15. марта, када је изазвала одушевљење присутних задругара из Србије, Бугарске и Северне Македоније.

Војвођански паори за набавку опреме за наводњавање имају на располагању 370 милиона динара

Задружни савези ће и у наредном периоду помагати рад ученичке задруге Змајевац и других вредних ученичких задруга. У плану је организација студијских посета задругама и још много тога.

Задружни савези овим гестом желе истовремено да изразе и подршку актуелној политици Министарства просвете, захваљујући којој је формиран велики број ученичких задруга.

Srodni tekstovi

Оставите коментар