Колико новца смо добили до сада преко ИПАРД -а

Аутор: draganadpetrovic
321 посета

Десета седница Одбора за праћење спровођења ИПАРД II програма (ИПАРД II Одбор за праћење), oдржана је у среду, 14. децембра 2022. године. У уводном делу седнице присутнима се обратила министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић, и том приликом нагласила значај ИПАРД програма.

На седници су чланови разматрали остварене резултате у спровођењу ИПАРД подстицаја. Поред резултата, на седници је представљен предлог Акционог плана за Техничку помоћ за 2023. годину, као и Извештај ревизије система за 2022. годину. Такође, представници Европске комисије члановима ИПАРД II Одбора за праћење представили су нове смернице за комуникацију и видљивост у оквиру ИПАРД III програма.

Република Србија спроводи ИПАРД II програм од децембра 2017. године и закључно са 13. децембром ове године, објављено је и затворено тринаест јавних позива за инвестиционе мере.

Исплаћено је укупно 650 ИПАРД пројекта у износу од укупно 45,92 милиона евра, од чега допринос ЕУ износи 34,44 милиона евра. Oд укупно исплаћених ИПАРД пројеката, 28 захтева исплаћено је авансно у износу од 4,21 милиона евра, при чему допринос ЕУ износи 3,15 милиона евра.

Поред чланова ИПАРД II Одбора за праћење, седници су присуствовали и представници Европске комисије, Делегације Европске уније у Републици Србији, Министарства финансија, Министарства за европске интеграције, Канцеларије за ревизију система управљања средствима Европске уније и други.

Извор: http://www.minpolj.gov.rs/deseta-sednica-ipard-ii-odbora-za-pracenje/

ФОТО: МПШВ

Srodni tekstovi

Оставите коментар