Duett® Turbo нова формула за турбо заштиту стрних жита

Аутор: draganadpetrovic
468 посета

Пољопривредна производња из године у годину постаје све захтевнија. Произвођачи се суочавају са новим изазовима који утичу на приносе, отежавају производњу и захтевају прилагођавање и увођење нових технологија у заштити најважнијих усева. У вези са тим, једно од најважнијих питања је и како да на сигуранН начин сачувамо наше усеве од економски најзначајнијих болести, корова и штеточина.BASF има одговоре који су пре свега засновани на искуству и конкретним резултатима потврђеним у пракси, али и на иновацијама које омогућавају лакшу и ефикаснију заштиту. Сходно томе, у сусрет новој пољопривредној сезони, БАСФ је представио фунгицид најновије генерације за сузбијање широког спектра најзначајнијих болести стрних жита – Duett® Turbo

BASF, највећа светска хемијска компанија и лидер у истраживању и развоју решења у области заштите биља, без којих је данас тешко замислити савремену пољопривредну производњу, креирао је ново ефикасно и економично решење које ће произвођачима стрних жита помоћи да оптимизују трошкове заштите својих усева и поставе темеље за постизање стабилних и високих приноса. Пред више од 100 најзначајнијих представника агро бизниса из наше земље, у клубу Ресет у Сремској Каменици, BASF је представио свој нови препарат – Duett® Turbo.
Сандра Лаушевић, директор продаје компаније BASF за регион Area West овом приликом је пожелела добродошлицу званицама и нагласила да BASF, заједно са својим партнерима изнова доказује своју спремност и снажан потенцијал за достизање циља који треба да доведе до унапређења пољопривредне производње, са посебним акцентом на заштиту наших стратешки најважнијих усева.

Илустрација: Раж је једна од важнијих житарица које се гаје

Велика је част и привилегија што данас можемо рећи да партнери компаније BASF представљају елиту агробизниса у нашој земљи и да практично заједно са представницима примарне пољопривредне производње, дистрибутерима и струком идемо ка том циљу. За нас је то, пре свега, доказ о снажном међусобном поверењу које смо изградили током протеклих година– истакла је Лаушевић.

Према речима Андрије Лилића, директора маркетинга компаније BASF за регион AreavWest, савремена пољопривредна производња је данас постала врло комплексна са много различитих фактора који утичу на приносе и отежавају производњу.
Он је истакао да су у прошлости произвођачи са једне стране имали на располагању велики број расположивих фунгицида, који су били задовољавајуће ефикасности, а са друге стране имали су релативно стабилне временске услове и солидан избор препарата са повољним односом „квалитет-цена“. Данас је ситуација значајно другачија.

Пољопривредни произвођачи су пред бројним изазовима, почевши од ширења резистентности где стандардни препарати више не дају довољно добре резултате у сузбијању појединих штетних агенаса, па до укидања појединих активних материја што додатно отежава заштиту и ограничава произвођаче да адекватно заштите своје усеве. Због нестабилне климе и све чешћих екстремних метеоролошких услова, пољопривредници у Србији су суочени са неизвесностима, јер не могу да планирају сезону на начин на који су то чинили деценијама раније, а уз све то расту и укупни трошкови производње – објашњава Лилић и наглашава да оваква ситуација захтева нова BASF решења.

Илустрација: За заштиту стрних жита користи се препарати произведени по специјалној технологији

Duett® Turbo је нови представник Revysol® технологије са јединственим FlexyPOWER молекулом, који омогућава и до 100 пута снажније везивање за патоген. Након примене стварају се кристалне залихе на површини листа из којих се постепено усваја активна материја што осигурава дуготрајну заштиту. Такође, специјално дизајнирана формулација омогућава лако и флексибилно планирање заштите уз мању зависност од неповољних временских услова, а пре свега ниских температура у моменту примене. У сваком случају, увођењем нових напреднијих решења омогућавамо нашим произвођачима да повећају ефикасност свог
пословања, минимализују ризике током производње и коначно остваре стабилне приносе и профитабилну производњу – објашњава Лилић.

На срећу, данас постоје начини да се одговори на ове изазове, а добра стратегија заштите усева је један од њих. Након дугогодишње примене фунгицида Duett® Ultra и многобројних позитивних искуства из праксе, дошао је моменат да направимо корак даље. Креирали смо Duett® Turbo – фунгицид најновије генерације за сузбијање широког спектра најзначајнијих болести стрних жита, а његове перформансе задовољавају захтеве савремене пољопривредне производње и чине да заштита стрних жита постане сигурнија, лакша и исплативија.

Извор: https://pupoljak.rs/2022/12/19/duett-turbonova-formula-za-turbo-zastitu-strnih-zita/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар