Овај момак је геније: од једног прави четири!

INFOLIGA/YOUTUBE / SCREENSHOT

Аутор: Gdjakovic
381 посета

Влада има само 24 године а од наслеђеног хектара већ је направио четири: „Млади су данас залађени интернетом, Фејсбуком, не схватам оне који узалудно троше дане“

Владимир Сићовић (24) из ивањичког села Мочиоци један је од ретких младих људи који данас враћа веру у опстанак српског села. Због љубави према пољопривреди остао је у родном крају. Иако ради од јутра до мрака, не жали се, већ планира даља улагања. Како каже, не схвата младе који узалудно троше дане.

Владимир Сићовић, ИвањицаФОТО: INFOLIGA/YOUTUBE / SCREENSHOT

За само неколико година Владимир је наслеђени хектар кромира проширио на чак четири, а захваљујући предузетничком духу и преданом раду успео је да бизнис развије широм Србије.

Чак и када је увозни кромпир оборио цену домаћег, Вадимир се није предавао, већ је уз помоћ интернет странице нашао начин да представи квалитет свог производа и тако стигне до многобројних купаца.

– Не радим ја ово што морам, него зато што волим јер тако ја хоћу. Бесмислено ми је да идем да радим неки глуп посао у некој фирми за неке мале паре. Мени кад се не ради, ја тај дан не радим.

Каже, снашао се око продаје, искористио је све могуће опције.

– Осамдесет посто кромпира продајем у Београду. Већину кромпира продајем накупцима, људима који га продају и даље. По пијацама, по продавницама и имам и неке људе у ресторанима којима продајем. Ценом кромпира ове године сам задовољан, већину кромпира сам истоваривао на осамдесет динара неким својим муштеријама. Кромпир у принципу ништа није поскупео – каже Владимир.

Због обима посла Владимир нема радно време, а како каже понекад ради и по 24 часа.

– У вађењу кромпира мој радни дан почиње у три сата изјутра, а завршава се у један сат у ноћ. Некада радимо и по 24 сата дневно. Ја немам радно време, ја радим докле могу. Млади луђи су залуђени неким другим стварима, Фејсбуком, интернетом. Али, нема да се не ради а да се лепо живи. Сви морају да раде. Неко седи у фирмуи за рачунаром, неко вози камион, неко у канализацији – каже Владимир, који планира ускоро да засади и нова два хектара, на којима се неће зауставити.

Извор: https://www.blic.rs/slobodno-vreme/ispovest-vladimira-sicovica-koji-je-ostao-na-selu-da-gaji-krompire/tlq36x9

Srodni tekstovi

Оставите коментар