Кукуруз за сетву подељен социјално угроженим домаћинствима

Аутор: draganadpetrovic
1,1K посета

У магацину Црвеног крста Града Новог Сада у Петроварадину подељено је 1.900 сетвених јединица кукуруза социјално угроженим домаћинствима на подручју Јужнобачког управног округа.Донација се реализује уназад пет година, захваљујући одличној сарадњи Црвеног крста Града, Јужнобачког управног округа и Института за ратарство и повртарство “НС семе” Нови Сад.

  • Овом приликом бих се захвалио Институту за ратарство и повртарство Нови Сад на великом хуманом гесту, да слабије стојећа пољопривредна газдинства на територији Јужнобачког управног округа обрадујемо донацијом – рекао је начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић. – Истакао бих чињеницу да Институт, као друштвено- одговорна компанија, кроз овај хуманитарни аспект чини и те како сретним све те пољопривредне произвођаче, којима у јеку сетве добро дође овакав поклон.
Илустрација: Брига и помоћ за сиромашне паоре

Како каже, ове године ће семена добити 14 приградских месних заједница и 11 општина са подручја Јужнобачког управног округа.

  • Хвала и Црвеном крсту Града Новог Сада, јер без њих не бисмо могли да спроведемо целу ову акцију на квалитетан начин, као и свих претходних година – каже наш саговорник, додавши да свим пољопривредним произвођачима жели да им семе донесе добар и берићетан род.

Према речима директора Института за ратарство и повртарство проф. др Јегора Миладиновић, Институт од националног значаја за Републику Србију и ове године учествује у акцији Црвеног крста Новог Сада и Јужнобачког управног округа, обезбедивши 1.900 сетвених јединица кукуруза.- То је најквалитетније хибридно семе и сигурни смо да ће произвођачи који добију семе имати добар род – истиче Миладиновић. – Институт није само научна установа, већ и друштвено-одговорна организација, јер живимо и радимо са произвођачима. На крају крајева, због њих смо и основани пре више од 80 година и увек ћемо се радо одазвати оваквим позивима.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић каже да је један од основних задатака Црвеног крста управо да подстакне компаније, предузећа и институције на друштвену одговорност, те и да сарађују са јавним властима у реализацији њихових јавних овлашћења. Том приликом је истакао да је изузетна част сарађивати са Јужнобачким управним округом и Институтом за ратарство и повртарство у тој традиционалној и високо хуманитарној активности, која се реализује пету годину.

  • Донација ће много помоћи нашим мештанима који углавном имају мале парцеле, до пет јутара – захвалан је председник Месног одбора Савета месне заједнице у Буковцу Предраг Тешановић, рекавши да има око четредесетак људи у том месту, који чекају на семе.

Подела џакова семена ће се радити преко општина и месних заједница у Округу.

Извор:https://www.dnevnik.rs/novi-sad/setveni-kukuruz-socijalno-ugrozenim-domacinstvima-25-03-2021

Srodni tekstovi

Оставите коментар