Ратари немају разлога за бригу, стиже ђубриво из Ирана

Аутор: draganadpetrovic
523 посета

Председник Ирана Ибрахим Раиси прихватио је, у телефонском разговору, молбу председника Србије Александра Вучића за договор о дугорочном снабдевању Србије азотним ђубривом.

То ће обезбедити стабилност за нашу пољопривреду у погледу једног од најважнијих елемената за даљи развој ове привредне гране, а договорено је да ће се разговори и коначни договор на ту тему надаље одвијати на експертском нивоу, саопштила је прес служба председника Србије.

Вучић је у разговору издвојио области са великим и недовољно искоришћеним могућностима за сарадњу, као што су пољопривреда и прехрамбена индустрија, али и грађевинарство, рударство и енергетика.

Саговорници су као неке од кључних додатних тачака могуће сарадње истакли трговину производима попут кукуруза и других житарица, те говеђег и јунећег меса, али и пласман српског семена и семенског материјала, а разговарало се и о потенцијалима у погледу заједничких инвестиција у области производње механизације и сточне хране. Вучић је нагласио да Србија изузетно цени принципијелан став Ирана о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, као и подршку по том питању.

Раиси је још једном потврдио чврсто опредељење Ирана да настави да развија свестране односе са Србијом и захвалио је Вучићу за лично ангажовање на развоју укупне сарадње.

Двојица државника су разговарала и о актуелним збивањима на светској политичкој сцени. Раиси је позвао председника Србије да дође у посету Ирану, што је Вучић са задовољством прихватио, наводи се у саопштењу.

Извор: https://www.021.rs/story/Info/Biznis-i-ekonomija/304616/Dogovoreno-snabdevanje-Srbije-azotnim-djubrivom-iz-Irana.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар