Повољни кредити за војвођанске паоре пред јесењу сетву

Аутор: draganadpetrovic
263 посета

Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао је конкурс за набавку семена, ђубрива и заштитних средстава у пољопривреди за 2022. годину.
На конкурсу који ће трајати до 31. октобра могу да учествују пољопривредници – физичка лица, као и правна лица из Војводине, с активним пољопривредним газдинствима.

Они могу да се пријаве за кредит за куповину сертификоване семенске робе (произведено од семена познатог генетичког порекла и генетичке чистоће чија је производња контролисана и које је испитано, дорађено и декларисано), вештачког ђубрива (свако средство за исхрану биља које је стављено у промет у складу са посебним прописима којима се уређује област исхране биља) и заштитних хемијских средстава у пољопривреди.

Кредити ће бити одобравани са каматном стопом од 1% на годишњем нивоу, уз примену валутне клаузуле и то на следећи начин:
– Максималан износ кредита 3.000.000,00 динара
– Фонд неће одобравати кредит у износу мањем од 500.000,00 динара
– Рок отплате закључно са 30.10.2023. године у једнократном износу
Кредит ће бити реализован тако што ће Фонд уплатити износ одобреног кредита добављачу робе или репроматеријала коју буде одабрао учесник конкурса.

Илустрација: Рок отплате кредита је 30. октобар 2023.

Поред попуњене пријаве, учесници конкурса дужни су да поднесу, између осталог, и оригинални предрачун са спецификацијом исказан у динарском износу. На предрачуну мора да се наведе да је роба декларисана.

Предрачуни учесника конкурса морају искључиво бити од добављача чија је претежна делатност производња или продаја сертификоване семенске робе са декларацијом, продаја вештачког ђубрива и заштитних хемијских средстава у пољопривреди. Увезено семе уз отпремницу, мора да има фитосертификат, сертификат о сортности семена (ОЕЦД) и сертификат о квалитету семена (ИСТА).

Више информација можете погледати на следећем линку: https://www.fondpolj.vojvodina.gov.rs/

Извор: https://www.agrotv.net/povoljni-krediti-za-vojvodjanske-ratare-na-pocetku-setve/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар