Међународна конференција Prognosfruit 2022. у Београду од 3. до 5. августа

Аутор: draganadpetrovic
391 посета

Овогодишња Prognosfruit конференција биће одржана у Београду, у хотелу Хајат, од 3. до 5. августа.Организатори конференције Prognosfruit су Светска асоцијација произвођача јабука и крушака (World Apple and Pear Association – WAPA) и домаћа Асоцијација Serbia Does Apples.

Генерални секретар WAPA Philippe Binard је прокоментарисао:

– Радујемо се што ћемо поново пожелети добродошлицу свим учесницима Prognosfruit на нашем првом догађају уживо од 2019. године. Prognosfruit 2022 и његов тродневни програм пружиће сјајну прилику представницима сектора јабука и крушака да се поново уживо сретну и размене искуства, након две године онлајн састанака.

Јулка Тоскић из Асоцијације Serbia Does Apples је додала да је задовољство што имају прилику да угосте међународне и домаће делегате у Београду и у најбољем светлу представе српски сектор јабука и крушака. Организацију овогодишњег Prognosfruit догађаја у Београду подржава USAID Пројекат за конкурентну привреду.

Илустрација: На тродневном скупу у Београду разговараће се и о глобалној перспективи за јабуке и крушке

Prognosfruit од 1976. године објављује годишњу прогнозу производње јабука и крушака за предстојећу сезону. Осим објављивања прогнозе, на овогодишњем тродневном догађају, окупљени представници сектора ће разговарати о ситуацији у сектору на северној хемисфери, као и о глобалним перспективама за јабуке и крушке, саопштено је из Асоцијације Serbia Does Apples.
Prognosfruit конференција биће одржана 4. августа, а дан после, учесници конференције имаће прилику да учествују у техничкој посети воћњаку јабука компаније Atos Fructum, на јужној падини Фрушке горе.

Програм Prognosfruit 2022 конференције и онлајн формулар за регистрацију учесника доступни су на следећој веб страници: http://prognosfruit.eu/en/welcome-to-prognosfruit/

Извор: https://www.ekapija.com/news/3746625/medjunarodna-konferencija-prognosfruit-2022-u-beogradu-od-3-do-5-avgusta

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар