Др Лепосавић иде на велики скуп малинара

Аутор: Gdjakovic
446 посета

Светска организација произвођача малине (International Raspberry Organization) ће крајем маја у Кини одржати светску конференцију по тринаести пут. Ова организација представља кровно удружење свих произвођача малине у свету и поред Србије, чланице су и Канада, САД, Мексико, Чиле, Перу, Аустралија, Кина, Шкотска, Енглеска, Пољска, Бугарска и Украјина. Од самог оснивања 1998. године, организација поступа у складу са начелима повећања потрошње малине у свету са акцентом на безбедност хране, размени производних и техничких информација између чланица и одржавању добрих и пријатељских односа свих актера у малинарском бизнису.

За разлику од претходних састанака, Србију ће ове године по позиву председника организације господина Антонија Домингеза из Чилеа, на скупу у Кини представљати др Александар Лепосавић из Института за воћарство из Чачка. Општи став председника ИРО-а, али и генералног секретара ове организације, господина Марека Павлонке из Пољске је да је др Лепосавић права особа која треба да презентује стање у производњи једног од најзначајнијих извозних производа српске привреде.

 

Др Лепосавић има веома богату међународну сарадњу а у досадашњој каријери четири пута је био уводни предавач по позиву (2007., 2010., 2013. и 2016. године) на међународним конгресима о јагодастом воћу у Јужној Америци (Чиле Аргентина). Такође, био је уводни предавач на Првој међународној конференцији о јагодастом воћу у Молдавији.

 

 

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар