Берачи за пожелети: Отац и син набрали 95 гајби малина за дан

Аутор: draganadpetrovic
894 посета

Драгоје и Игор Тимшић из Доњег Штипља код Јагодине недавно су поставили рекорд који ће тешко ко оборити у скорије време.Наиме, овај вредан двојац, који чине отац и дванаестогодишњи син, током недавног једномесечног сезонског брања малина у Ариљу, за један дан набрао је невероватних 154 килограма овог воћа. То је укупно 95 гајби, што је за сваку похвалу и на шта су они врло поносни, преноси Нови пут.

Илустрација: Приводи се крају берба малина/ Фото: Pixabay

Током претходних дана брања, такође су остварили завидне резултате на крају бербе: некад је било мало више од 100 килограма, некад мало мање – али суштина је да им нико није био ни близу. За месец дана рада, од 23. јуна до 25. јула, набрали су 2.400 килограма.Иначе, Драгоје, родом из Опарића, овом врстом сезонског посла бави се од своје 12. године, а данас ради све што може – од сезонског брања воћа, преко цепања дрвећа, па све до поправке кровова и пољопривреде.

Илустрација: Вредан син усатеје у пола пет за бербу/ Фото: Pixabay

Посебно га радује што је радну навику од малих ногу пренео и свом сину Игору. Како каже, ниједан задатак није одбио и вредно је устајао у пола пет ујутру, како би стигао на време у поље и кренуо са оцем у рад – који се према његовим речима свакако исплати.

Извор: https://www.b92.net/lokal/jagodina/drustvo-kakav-dvojac-otac-i-sin-za-dan-nabrali-154-kilograma-malina-1900206

Srodni tekstovi

Оставите коментар