Трактор робот звезда сајма на Златибору

Аутор: Gdjakovic
42 посета

На Златибору је отворен међународни сајам пољопривреде и руралног туризма. Отварање сајма предвођено је помоћником министра пољопривреде, Александаром Богићевићем. Идеја за овакву манифестацију је настала прошле године, када се предлагала организација значајне привредне догађаја у западном делу Србије, што је сада реализовано. Председник општине Милан Стаматовић изразио је задовољство што сајам потврђује напредак у области пољопривреде и туризма. Директор Златиборског еко аграра, Марко Марић, нагласио је улогу општине Чајетина и компаније у организацији сајма. Марић је изразио уверење да ће сајам постати традиционална и дуготрајна манифестација. На сајму су представљени бројни производи из области пољопривреде, али и модна ревија креација од вуне додатно је обогатила догађај.

Александар Богићевић,Фото: ТО ЗЛАТИБОР 

 

„Упутили смо се у озбиљан и дугорочан посао да радимо у интересу грађана. Већ више година организујемо наше пољопривреднике да производе на савремен начин и у томе ћемо им помоћи кроз општински Агробизнис центар. На сајму је било много излагача и представника из различитих делова региона, што додатно потврђује значај оваквих догађаја за размену идеја и унапређење пољопривредне индустрије“ рекао је овом приликом Александар Богићевић.

Представљени су нови производи и технологије, као и иновативни начини за унапређење производње и прераде. Уз то, посетиоци су имали прилику да се упознају са аспектима руралног туризма и богатством понуде коју ови региони пружају.

Организатори сајма су изразили задовољство широким интересовањем и учешћем како излагача тако и посетилаца. Истакнуто је да ће сајам постати референтна тачка за пољопривреднике и туристе који траже најновије тенденције и могућности за сарадњу у овим областима.

Педседник општине Милан Стаматовић изразио је задовољство што сајам потврђује напредак у области пољопривреде и туризма. Истакао је: „Сајам говори да смо на правом путу у развоју пољопривреде и туризма.“

Шта су посетиоци видели?

Посетиоци сајма имали су прилику да виде широк спектар производа и услуга из области пољопривреде и руралног туризма. На сајму су били изложени различити аграрни производи, укључујући пића, млечне производе, суво месо, мед, и ракију, произведени од стране сеоских домаћинстава. Такође, посетиоци су имали прилику да виде и разгледају пољопривредну механизацију, укључујући тракторе, али и иновативне уређаје као што је робот који може да врши различите пољопривредне задатке.

Поред тога, било је изложено и разнообразно рурално наслеђе и производи ручне израде, укључујући текстилне производе од вуне. Неки излагачи представили су и могућности за одмор у сеоским срединама, пружајући информације о туристичким местима и активностима које се може обављати у природном окружењу. Такође, посетиоци су могли да уживају у модној ревији креација од вуне, што је додатно обогатило доживљај на сајму.

Директор Златиборског еко аграра, Марко Марић, нагласио је улогу општине Чајетина и компаније у организацији сајма. Он је рекао: „Верујемо да ће смотра бити дуговечна и да ће пренети снагу и потенцијал овог краја.“

Шта може да ради Трактор – робот ?

Трактор-робот је иновативан уређај који обавља различите пољопривредне задатке. Ова машина има многобројне функције, укључујући косење, фрезирање, вуче прскалице, плевљење, резање грожђа, а могу се додатно уградити и опције за бербу малина и боровница. Њена вишенаменска природа и могућност да обавља различите задатке чине је врло корисном за пољопривредне произвођаче.

Трактор-робот представља иновацију у области пољопривредне механизације и пружа могућност за ефикасно обављање пољопривредних радова. Уз то, важно је напоменути да је овај уређај доступан за субвенционисање од стране Министарства пољопривреде, што може олакшати његову набавку за пољопривредне произвођаче.

Трактор-робот, који је био један од најатрактивнијих излагача на сајму, представља иновативан уређај који обавља различите пољопривредне задатке. Представник фирме је истакао:

„Ова машина може да коси, фрезира, вуче прскалицу, плеви, реже грожђе, а уз додатке може да бере малине и боровнице. Нема шта не може!“

Извор: Крстарица, Информер, ТО Златибор, Златиборски ЕКО АГРАР

Фото: ТО ЗЛАТИБОР

Srodni tekstovi

Оставите коментар