Млеко највише поскупело саопштио РЗС

Аутор: Gdjakovic
770 посета

БЕОГРАД: Од основних животних намирница у августу је у односу на пре годину дана највише поскупело стерилизовано млеко и то за 31,5 одсто, док је већина намирница у августу појефтинила у односу на јул, објавило је на свом сајту Министарство унутрашње и спољне трговине позивајући се на податке Републичког завода за статистику.

ерилизовано млеко је у августу, који је последњи статистички обрађен, у односу на децембар прошле године поскупело за 1,6 одсто а односу на јул ове године је појефтинило за 1,2 одсто.

Приводе се крају припреме пчела за зиму

На листи намирница чије цене су праћене налазе се и пастеризовано млеко и јогурт, пшенично брашно тип 500, бели хлеб, пилећи батак и карабатак, јунеће и свињско месо са костима, уље и шећер, а када се упореде њихове цене у августу ове и августу прошле године види се да су појефтинили само пшенично брашно и то за 0,5 одсто и уље за 10,9 одсто.

Све остале намирнице су поскупеле и то пастеризовано млеко за 29,4 одсто, јогурт за 29,5 одсто, бели хлеб за 7,9 одсто, пилећи батак и карабатак за 5,9 одсто, јунеће месо са костима за 1,2 одсто, свињско месо са костима за 10,3 одсто, а шећер за 21,2 одсто.

Између традиције и закона: Зашто у Србији цвета црно тржиште ракије

Међутим, ситуација је знатно другачија када се упореде цене за август и јул ове године, јер су у августу у односу на јул поскупели само бели хлеб за 0,3 одсто, јунеће месо са костима за 0,8 одсто и свињско месо са костима за 0,9 одсто, док је код свих других намирница забележено појефтињење.

Да ли треба спавати са љубимцем у истом кревету?

Пастеризовано млеко је појефтинило за 0,9 одсто, стерилизовано за 1,2 одсто, јогурт за 0,5 одсто, брашно за 0,1 одсто, пилећи батак и карабатак за 0,4 одсто, уље за 5,2 одсто и шећер за 0,1 одсто.

Извор:

https://www.dnevnik.rs/ekonomija/novcanik/u-avgustu-cene-hrane-znatno-vece-nego-pre-godinu-dana-pogledajte-sta-je

Када се уносе мушкатле и каква је зимска нега

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар