Српска млекара најављује градњу фабрике у Русији

Аутор: Gdjakovic
420 посета

Млекара Шабац градиће фабрику у Русији и у томе има подршку Трговинско индустријске коморе Руске Федерације (ТИК РФ), договорено је данас у Санкт Петербургу на састанку Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије (ПКС) и Сергеја Катирина, председника ТИК РФ.
„ТИК РФ подржаће изградњу фабрике Млекаре Шабац и пројекте других српских компанија које желе да прошире своје пословање и да се што боље позиционирају на руском тржишту“, поручио је Катирин. Млекара Шабац ће фабрику у Московској области почети да гради следеће године и у њој ће производити меки сир и јогурте од најквалитетнијег руског млека по ИФС стандарду за руско и инострана тржишта.
Чадеж и Катирин разговарали су и о могућностима извоза софтверских решења из Србије у Русију и другим важним пројектима. „Наш извоз софтвера вреди око 1,5 милијарди евра, а јуче је у Русији завршен велики пројекат српске компаније ‘Термовент’ која је пустила у рад потпуно аутоматизовани производни погон фабрике лекова ‘Фармасинтез – Норд’ коју је наша компанија комплетно опремила својим светски познатим ‘чистим собама’, по систему кључ у руке“, рекао је Чадеж. Чадеж је позвао председника руске Коморе да са делегацијом привредника посети Србију и да се у директним разговорима са представницима српске пословне заједнице размотре могућности заједничких послова. Председник ПКС састао се и са Висилијем Игњатијевим, генералним директором компаније Р-фарм, највећег руског произвођач лекова, са којим је разговарао о потенцијалној сарадњи са нашим компанијама и фармацеутским сектором. Чадеж је у току дана одржао састанак и са Зигфридом Волфом (Сиегфриед Wолф) председником управног одбора аустријског индустријског холдинга ГАЗ Аустриа. Чадеж, учествује на 24. Међународном економском форуму у Санкт Петербургу (СПИЕФ) који траје до 5. јуна, а окупио је више хиљада учесника из света бизниса и политике.

Srodni tekstovi

Оставите коментар