Српска вина и ракије на највећем европском сајму у Диселдорфу

Аутор: draganadpetrovic
264 посета

Домаћи произвођачи вина и ракије наступиће на Међународном сајму вина и алкохолног пића „ProWein“ у Диселдорфу у Немачкој, од 15. до 17. маја, након две године паузе ове сајамске манифестације због пандемије корона вируса.

У организацији Привредне коморе Србије и Развојне агенције Србије на српском националном штанду представиће се 14 излагача из наше земље, осам винарија и шест дестилерија.

Посетиоцима сајма и потенцијалним ино-партнерима, вина и ракије ће представити „Винарија Тривановић“, „Винарија Алкесић“, „Doja/Tody“, „Винарија Виртус“, „Рубин“, „Темет“, „Винарија Чока Плус“, „ПП Ердевик“, као и „Промонт група“, „РБ Глобал“, „Јелички Дукат“, „Аков“, „Симеџ Оригинал“ и „Вељко и синови 1994“.

Учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби вина и алкохолних пића у Европи, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу, наведено је у саопштењу ПКС.

Међународни сајам ProWein је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби вина и алкохолних пића у Европи, на којој се сусрећу дистрибутери и представници водећих малопродајних ланаца. Претходно одржан сајам посетило је више од 61.500 посетилаца из 142 земље.

Извор: https://www.ekapija.com/news/3696214/srpska-vina-i-rakije-na-sajmu-u-diseldorfu

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар