Проверите где је зарада у пољопривреди и колико треба улагати

Аутор: Gdjakovic
501 посета

Најатрактивније области за одржива улагања у Србији су производња свежег воћа и поврћа, органска пољопривредна производња, производња соларне енергије и изградња ветроелектрана, развој и примена паметних технологија у пољопривреди, као и развој и примена софистицираних софтверских производа и услуга.

Поред тих, најбоље за одржива улагања су и области пружања услуга управљања отпадом, изградња и управљање лучком инфраструктуром, изградња енергетски ефикасних стамбених објеката, изградња и управљање угоститељским објектима, као и производња и испорука лекова, развој и пружање дигиталних и специјализованих здравствених услуга и употреба биотехнологије у медицини.

На форуму „Промоција одрживих инвестиција“, који су заједнички организовали Влада Србије и УНДП представљена је „Мапа инвестиционих прилика у складу са УН Циљевима одрживог развоја (ЦОР)“.

Мапа идентификује области и моделе за инвестиције у Србији које доприносе остварењу Циљева одрживог развоја, а у складу су и са националним развојним потребама и приоритетима Владе Србије.

Потенцијални инвеститори на Мапи могу да пронађу информације о томе колико је новца потребно уложити у појединачне пројекте у конкретним областима, колики повраћај инвестиције могу да очекују и у ком временском року, на који начин је ова врста инвестиције усклађена са националним развојним приоритетима.

Извор:

Mapa prilika za održivo investiranje: Voće, povrće i solarna energija

Srodni tekstovi

Оставите коментар